:

Szerző: Bodnár Ádám

2013. november 6. 12:25

Nyilvánossá teszi belsős képzéseit a BalaBit

November 20-án tartja következő Open Academy rendezvényét a BalaBit. A biztonsági szoftvereket fejlesztő cég a szokásához híven igyekszik érdekfeszítő fejlesztői és üzemeltetői témákat felvonultatni egy őszinte, sallangmentes és mindenki számára ingyenes eseményen. A vállalat emellett azt is bejelentette, a jövőben a saját belső képzéseit is nyilvánossá teszi.

A nyílt forrás és a szabad szoftveres közösség iránt elkötelezett BalaBit az évente kétszer tartott Open Academy konferenciája mellett további lehetőséget kínál az érdeklődők számára ismereteik bővítésére. Györkő Zoltán ügyvezető szerint hamarosan a céges, belső képzések is megnyílnak mindenki számára.

Ezúttal új helyszínen a BME I épületében zajlik az évente kétszer megrendezett Open Academy, ahova most is több száz tanulni vágyó érdeklődőt várnak. A koncepció változatlan, a program délután kezdődik és késő estig tart, a témák között pedig szerepel a mobil eszközök és wi-fi hálózatok üzemeltetése, vagy éppen a Linux-disztribúciók és a szilícium technológiák jövője. Az Open Academy ezúttal is hat darab 40 perces blokkból áll majd, amelyből ötnek a tematikáját a BalaBit és más hazai informatikai cégek állítják össze. A hatodikat pedig, mely egy Meetup szekció a közönségből verbuválódott előadók töltik meg tartalommal a rendezvény előtti hetekben. Az esemény mindenki számára teljesen nyílt és ingyenes, csupán egy regisztrációra van szükség a www.balabit.hu/openacademy oldalon.

"Eredetileg a saját kollégáink továbbképzését szerettük volna megoldani, amikor kitaláltuk, hogy a fejlesztőink félévente üljenek vissza az iskolapadba. Mivel akkor már rendszeresen tartottunk előadásokat a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatóinak, kézenfekvő volt, hogy őket is meghívjuk majd erre a tervezett képzésre. Végül az Egyetem által biztosította helyszín méretéből jött az ötlet, hogy tegyük teljesen nyitottá a tréninget" - mondta Györkő Zoltán, a BalaBit vezetője. "Ez egy fapados konferencia, ahol senki nem akar semmit eladni neked. Senki nem fizeti az italod vagy az ebéded, így semmit nem is várnak el tőled cserébe" - folytatta Györkő Zoltán. "Az előadók azért jönnek, mert szeretnének több száz ember előtt okosakat mondani. A hallgatók azért, mert szeretnének okosakat hallani. Mi pedig azért szervezzük az egészet, mert szeretjük azokat, akik okosak."

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cég itt azonban nem áll meg, az Open Academy sikerén felbuzdulva a jövőben saját belső képzéseit is nyilvánossá fogja tenni bárki számára. "A BalaBit sikere mindig is az innovációból fakadt. Az Open Academy pedig arra tanított meg minket, hogy nem csak technológiában érdemes újat alkotni, de az üzleti gondolkodásban is" - mondta Györkő Zoltán. "A jövőben valamennyi belső tréningünket nyitottá tesszük bárki számára. A fejlesztőközpontunk így egyre inkább egy egyetemi campus jellegét öltheti, ahol a tudás és a kapcsolati háló koncentrálódik. Legyen az C , projekt menedzsment, marketing, vagy bármi más tréning, az üres székek ezentúl kiadók."

A kollégáknak tartott képzésekre valóban bárki beülhet majd a szabad helyek erejéig. Az első időpontokat és témákat az Open Academy eseményen "hirdeti meg" a BalaBit, ezekre ott jelentkezni is lehet majd, a jövőben pedig fel lehet iratkozni egy közösségi listára, ahol az érdeklődők minden szakmai tréningről, Open Academyről, Meetupról rendszeres tájékoztatást kapnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.