:

Szerző: Hlács Ferenc

2013. október 28. 10:11

Hivatalosan is megérkezett az ívelt LG-telefon

Beigazolódtak az elmúlt hetek pletykái, miután az LG hivatalosan is lerántotta a leplet első ívelt kijelzős okostelefonjáról, a G Flexről. A hathüvelykes, "öngyógyító" hátlappal ellátott készülék hosszanti irányban hajlított, és jórészt az LG G2-ből ismert hardverrel érkezik, azonban egyelőre csak a dél-koreai boltokba.

Az LG hivatalosan is bejelentette ívelt kijelzős okostelefonját, a G Flexet, ami az elmúlt hetekben terjedő pletykák és kiszivárgott képek alapján valószínűleg kevesek számára jelent meglepetést. A Samsung nemrég bemutatott hasonló készülékével, a Galaxy Rounddal ellentétben az LG telefonját hosszanti irányban hajlították meg, ennek megvalósításához pedig, egy hajlékony OLED technológiával készült panellel szerelték fel. A telefon vastagsága 7,9 és 8,7 milliméter között változik, és 177 grammot nyom.

A hathüvelykes, 720p felbontású kijelzővel ellátott G Flex motorházteteje alatt egy 2,26 gigahertzes Qualcomm Snapdragon 800 processzor, valamint 2 gigabájt RAM dolgozik, és egy 13 megapixeles hátlapi kamerát is kapott. Ezek a hardverek a gyártó (eddigi?) zászlóshajójából, az LG G2-ből lehetnek ismerősek, akárcsak a hátlapon, a kamera alatt elhelyezett hangerőgombok. A nagyobb házba azonban nagyobb akkumulátor is került, a készülék egy figyelemre méltó 3500 mAh-s áramforrással rendelkezik. Mindezek alapján a telefon joggal mondható a csúcskategória egyik újabb darabjának, noha a hasonló méretű eszközök esetében - mint a HTC One Max vagy a Galaxy Note 3 - többnyire nagyobb felbontású kijelzőket láthatunk, igaz azok nem hajlékony panelek.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Bár a gyártó szerint a G Flex a világ első “igazi ívelt okostelefonja”, egyelőre úgy tűnik, a cég nem nagyon igyekszik kihasználni a forma nyújtotta potenciális lehetőségeket egy innovatívabb UI kialakításához. Már ha egyáltalán találunk ilyet azon kívül, hogy a készülék jobban simul gazdája tenyerébe A Samsung megpróbálta egy-egy funkcióval kiaknázni a Galaxy Round vonalait, noha ezek inkább tűntek erőltetett próbálkozásoknak, mintsem valódi előnyt kínáló megoldásoknak. A G Flex hosszanti irányban hajlott formája ráadásul a zsebekben sem ideális, főleg a hathüvelykes kijelző mellett, amely a nadrágzsebek jó része számára már önmagában is kihívást jelent. A telefon alakjára építő funkciók tehát egyelőre kimerülnek a “swing lock screen” opcióban, amely a készüléket különböző szögekben megdöntve többféle zárképernyő feloldási effektet kínál.

Figyelemre méltó ugyanakkor a készülék hátoldala, amelyet különleges “öngyógyító” filmréteggel vontak be, és a vállalat szerint a néhány perc alatt képes megszabadulni az esetleges karcoktól. A készülék Dél-Koreában már következő hónapban kapható lesz, azt azonban egyelőre nem tudni, piacra dobják-e az ország határain kívül is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.