Szerző: Bodnár Ádám

2013. október 9. 16:24

Érkezik az Office iPadre is

Maga a Microsoft elnök-vezérigazgatója, Steve Ballmer mondta el, hogy készül az Office iPaden futó verziója. Az iPaden futó Office létezéséről és esetleges megjelenéséről régóta keringenek a pletykák, maga a Microsoft azonban eddig néma maradt a szoftverrel kapcsolatban.

A héten zajló Gartner Symposium konferencián Steve Ballmer Microsoft-vezér hivatalosan, nyilvánosan is beszélt arról, hogy a vállalatnál már készül az Office iPaden futó, érintésre optimalizált verziója. A szoftverről sokan sokat pletykáltak, a cég azonban egészen eddig semmilyen hivatalos információval nem szolgált.

"A Word, a PowerPoint és az Excel tartalom előállítására szolgáló eszközök. Billentyűzetre és egérre vannak optimalizálva" - mondta Ballmer. "Az iPad akkor következik, amikor elkészültünk a nem csak hogy érintéssel használható, hanem a kimondottan érintésre optimalizált Office interfésszel. Ez már készül Windows 8-ra és más platformokra is." Amikor a Gartner elemzője megkérdezte, mikor jelenik meg, Ballmer egy viccel ütötte el a kérdést, és végeredményben még csak annyit mondott, ebben az emberéletben.

48:17
 

Microsoft CEO Steve Ballmer during Gartner Symposium 2013

Még több videó

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A Microsoft dobozos termékből előfizetéses szolgáltatássá alakította az Office-t, ami az üzleti modelljét is átalakította. Minél több platformon teszi elérhetővé a szoftvert, annál nagyobb bevételre számíthat, így többé nem számít "mostohagyereknek" az Android vagy az iOS sem. iOS-en egyébként nyár óta létezik Office 365 kliens az előfizetők számára, azonban az csak az iPhone-okra optimalizált, nem használja ki az iPadek nagyobb kijelzőjét és felbontását. iPaden továbbra is az Office webes verzióját ajánlja a felhasználóknak a cég.

iPaden futó Office-ról korábban hivatalosan senki sem beszélt. A Microsoftnál a Ballmer által elkezdett átszerverzéssel létrejött új, Alkalmazások és Szolgáltatások üzletágat vezető Qi Lu egy szeptember befektetői konferencián is mindössze annyit mondott, a cég dolgozik az Office alkalmazások érintésre optimalizált verzióin, a Wordön, az Excelen, az Outlookon és a PowerPointon, amely aztán megjelenik Windowst futtató eszközökre, később pedig más eszközökre is. Az iPadet azonban nem nevezte nevén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról