Szerző: Bodnár Ádám

2013. October 09. 16:24:00

Érkezik az Office iPadre is

Maga a Microsoft elnök-vezérigazgatója, Steve Ballmer mondta el, hogy készül az Office iPaden futó verziója. Az iPaden futó Office létezéséről és esetleges megjelenéséről régóta keringenek a pletykák, maga a Microsoft azonban eddig néma maradt a szoftverrel kapcsolatban.

A héten zajló Gartner Symposium konferencián Steve Ballmer Microsoft-vezér hivatalosan, nyilvánosan is beszélt arról, hogy a vállalatnál már készül az Office iPaden futó, érintésre optimalizált verziója. A szoftverről sokan sokat pletykáltak, a cég azonban egészen eddig semmilyen hivatalos információval nem szolgált.

"A Word, a PowerPoint és az Excel tartalom előállítására szolgáló eszközök. Billentyűzetre és egérre vannak optimalizálva" - mondta Ballmer. "Az iPad akkor következik, amikor elkészültünk a nem csak hogy érintéssel használható, hanem a kimondottan érintésre optimalizált Office interfésszel. Ez már készül Windows 8-ra és más platformokra is." Amikor a Gartner elemzője megkérdezte, mikor jelenik meg, Ballmer egy viccel ütötte el a kérdést, és végeredményben még csak annyit mondott, ebben az emberéletben.

48:15

Microsoft CEO Steve Ballmer during Gartner Symposium 2013

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Doloribus consectetur eaque tempore natus obcaecati ratione ipsum.

Még több videó

Machine learning és Scrum alapozó képzéseket indítunk! (x) A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!

A Microsoft dobozos termékből előfizetéses szolgáltatássá alakította az Office-t, ami az üzleti modelljét is átalakította. Minél több platformon teszi elérhetővé a szoftvert, annál nagyobb bevételre számíthat, így többé nem számít "mostohagyereknek" az Android vagy az iOS sem. iOS-en egyébként nyár óta létezik Office 365 kliens az előfizetők számára, azonban az csak az iPhone-okra optimalizált, nem használja ki az iPadek nagyobb kijelzőjét és felbontását. iPaden továbbra is az Office webes verzióját ajánlja a felhasználóknak a cég.

iPaden futó Office-ról korábban hivatalosan senki sem beszélt. A Microsoftnál a Ballmer által elkezdett átszerverzéssel létrejött új, Alkalmazások és Szolgáltatások üzletágat vezető Qi Lu egy szeptember befektetői konferencián is mindössze annyit mondott, a cég dolgozik az Office alkalmazások érintésre optimalizált verzióin, a Wordön, az Excelen, az Outlookon és a PowerPointon, amely aztán megjelenik Windowst futtató eszközökre, később pedig más eszközökre is. Az iPadet azonban nem nevezte nevén.

a címlapról