Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Kis- és középvállalati tárolókat mutatott be a Synology

Hlács Ferenc, 2013. október 09. 15:57
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Két új rackbe szerelhető NAS-sal nyit a kis- és középvállalatok felé a Synology. A tárolók egyenként 12 meghajtó befogadására képesek, és viszonylag olcsók, cserébe nem csúcskategóriás hardverrel érkeznek.

Új rackbe szerelhető, vállalatoknak szánt tárolókkal állt elő a Synology. A RackStation széria legújabb, 2U kivitelű darabjai, az RS2414+ és az RS2414 RP+ a gyártó első olyan termékei, amelyek 12 teljes értékű helyet biztosítanak a meghajtóknak. A cég jelenlegi zászlóshajója az RS10613xs+ ugyanis mindössze 10 bővítőhellyel és két caching-meghajtónak fenntartott hellyel rendelkezik. Mindkét új modell tovább bővíthető a Synology RackExpansion (RX1214 és RX1214RP) egységeivel, így akár 24 meghajtót kezelhetnek, ezzel pedig 96 terabájt kapacitást is biztosíthatnak. A két NAS kompatibilis 2,5 és 3,5 hüvelykes SATA merevlemezekkel és SSD-kkel is.

A tárolókat a gyártó elsősorban a kis- és középvállalatoknak szánja, ezért azok árát igyekezett minél alacsonyabban tartani, ami a hardveren is megmutatkozik. A készülékek nem Xeon processzorra épülnek, hanem 2,13 gigahertzes kétmagos Atom chippel, és 2 gigabájt DDR3 RAM-mal érkeznek, amely 4 gigabájtig bővíthető; ezek a specifikációk a Synology DS1813+ NAS-ból lehetnek ismerősek. A teljesítmény a cég szerint ettől függetlenül továbbra is jó, ez másodpercenként 339 megabájtos olvasási sebességet, és 209 megabájtos írási sebességet jelent RAID 5 konfiguráció alatt Windows környezetben, bekapcsolt link aggregációval.

A két RackStationt passzív CPU hűtéssel, valamint rendszerventilátor redundanciával is felszerelték, valamint négy, feladatátvételt támogató LAN, két-két USB 3.0 és USB 2.0, illetve egy kiegészítő porttal a RackExpansion egységek számára. A megbízhatóságról a menet közben cserélhető meghatjók, és az RP modellben megtalálható 400 wattos redundáns tápegység is gondoskodik. A másik modell egy darab, ugyancsak 400 wattos tápot kapott. A két tároló emellett olyan vállalati funkciókkal is kiegészül mint az MPIO, illetve a DSM 4.3-as szoftver, ami a virtualizációs szoftverekhez szükséges valamennyi digitális aláírást tartalmazza, továbbá ADS, LDAP, SSD caching és TRIM támogatást is biztosít.

A tárolók (az RP+ változat esetében) 2500, illetve 1900 dollárért vásárolhatók meg, míg a RackExpansion bővítőegységeknél az RP-s verzió 2400, testvére pedig 1700 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerülhet a kis és közepes cégekhez, akiket nemrég a QNAP is célba vett öt új Turbo NAS egységével, amelyek között 2U és 3U magas modelleket is találhatunk.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.