Szerző: Koi Tamás

2013. október 8. 14:28

A Telekom is megújítja korlátlan tarifáit

Kevesebb mint egy hét leforgása alatt mindhárom magyarországi mobilszolgáltató bemutatta új, korlátlan beszédpercet és SMS-t tartalmazó díjcsomagjait. A tarifák közt gyakorlatilag alig van különbség, a szolgáltatók az adatmennyiségen próbálnak spórolni.

A Vodafone-t és a Telenort követően a Magyar Telekom is lerántotta a leplet új, részben vagy teljes egészében korlátlan mennyiségű beszédperceket és SMS-eket tartalmazó díjcsomagjairól, melyek a tavasszal megjelent Next portfóliót egészítik ki. Ezzel egy hét leforgása alatt mindhárom szolgáltatónál megjelentek az elérhető árú flatrate csomagok, melyekhez különböző konstrukciójú okostelefon-ajánlatok is kapcsolódnak. Egy dolog azonban mindhárom esetben közös: a cégek feltűnően fukar módon bánnak a díjcsomagban foglalt adatmennyiséggel.

A Telekom november 1-től két új Next ajánlatot kínál ügyfeleinek, a Next M és Next S készülékvásárlás nélkül havi 10990 és 6490 forintos díjfizetés mellett kínál minden belföldi hálózatba korlátlan telefonálási és SMS-eket (Next M), vagy ugyanezt hálózaton belül (Next S). A szolgáltató a Kapcsolat programban részt vevő ügyfeleinek kedvezményes havi díjjal is biztosítja a díjcsomagokat, így azok már 9990 és 5490 forintért is elérhetők.

A legnagyobb hazai operátor - akárcsak versenytársai - láthatóan egyelőre nem érdekelt abban, hogy az okostelefonok mellé ideálisan használható tarifákhoz nagy adatforgalmi keretet biztosítson. Így mindkét új Next díjcsomaghoz csupán 500 MB havi adatforgalmi limit tartozik (a mennyiség azonban külön opciókkal bővíthető, ennek feltételeit azonban egyelőre nem közölte a cég). Ezzel az ajánlatok ebből a szempontból teljes mértékben megegyeznek a Vodafone által kínált Go+, RED Basic és a Telenor Flow 1 és Flow Total 1 tarifákkal, áruk pedig összességében rendkívül hasonló. A Telekomnál jelenleg is elérhető Next díjcsomagok havi 15990 és 19990 forintért kínálnak korlátlanságot, illetve 2 és 3 GB adatforgalmat.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A novembertől elérhető Next M és S csomagok esetében a versenytársakhoz (illetve elsődlegesen a Vodafone-hoz) viszonyítva fontos különbség, hogy a Telekom a régebbi, drágább Next díjcsomagokról engedélyezi a migrációt az újabb, olcsóbb tarifákra, jóllehet ennek pontos kereteit és feltételeit egyelőre nem közölte a szolgáltató. A cég az új díjcsomagokhoz kapcsolódóan "kivételes" készülékkínálatot is ígér - itt a leginkább lényeges kérdés, hogy a készüléktámogatást milyen formán építi bele az árakba a szolgáltató, ám erről is csupán később derülnek majd ki részletesebb feltételek.

A Magyar Telekom frissen bejelentett Next díjcsomagjai, valamint a Vodafone és a Telenor új flatrate tarifáinak hátteréről a HWSW rövidesen részletes elemzést közöl.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról