Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Hackertámadás áldozata lett az Adobe

Dojcsák Dániel, 2013. október 04. 11:56
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Adobe beismerte, hogy egy komoly támadás áldozatává vált, aminek során illetéktelen kezekbe kerültek bizalmas adatok 2,9 millió ügyfélről. Az eltulajdonított adatok között azonosítók, kódolt jelszavak és egyéb, az ügyfelekről szóló információk is vannak. Forráskód is illetéktelen kezekbe került.

hirdetés

Annak ellenére, hogy a betörők biztosan hozzáférhettek az említett 2,9 millió ügyfél azonosítóihoz, sőt, a bankkártya-adataihoz is, az Adobe azt gondolja, hogy a a támadók az adatokat nem másolták le, legalábbis teljes egészében nem. A támadás végrehajtásához az ajtót két olyan biztonsági rés nyitotta meg, amikkel hozzáférhetővé vált a személyes adatok mellett több Adobe-termék forráskódja is, például az Acrobaté, a ColdFusioné vagy a ColdFusion Builderé. Ez talán veszélyesebbnek tűnik, mint az egyszeri ügyféladatlopás, de a cég szerint a forráskódok kiszivárgása nem jelent kockázatot a felhasználóknak.

Jelszavak és forráskódok

Az esetet követően az Adobe a biztonság kedvéért minden érintett felhasználóval új jelszót állíttat be. Mindenki, akinek az adatai veszélybe kerültek, értesítést kap e-mailben, illetve ugyanitt azonnal megtalálja a teendőket is az új jelszó beállításához. A vállalat többek közt azt is javasolja, hogy minden egyéb weboldalon és szolgáltatásban változtassanak az ügyfelek jelszót, ahol ugyanazt a karaktersort használták, mint az Adobe oldalán.

A jelszavak mellett a bankkártya-adatok is kikerülhettek a szolgáltatótól. Azoknál az ügyfeleknél, ahol ez is rizikó, további teendők is szerepelnek a leírásban. A csalások és visszaélések megelőzésére tett elővigyázatossági lépések mellett az Adobe értesítette az érintett ügyfelek bankjait és a kártyakibocsátókat is, hogy nagyobb figyelemmel legyenek ezekre a számlákra és kártyákra.

Az ügyfelek további információt az esettel kapcsolatban az Adobe hivatalos blogbejegyzésében vagy az ügyfélszolgálati oldalon találhatnak.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.