:

Szerző: Hlács Ferenc

2013. szeptember 20. 11:01

Ingyenessé tette a Quickoffice-t a Google

Ingyen letölthető az immár egy éve a Google birtokában lévő Quickoffice irodai alkalmazás. Az app iOS-en és Androidon is elérhető, okostelefonon és tableten is, aki pedig szeptember 26-ig telepíti, két évre 10 gigabájt ajándék Google Drive tárhelyet kap.

Ingyenessé teszi Quickoffice alkalmazását a Google, minden felhasználója számára. A vállalat által tavaly megvásárolt szoftvert szeptember 26-ig letöltők továbbá 10 gigabájt extra tárhelyet kapnak Google Drive fiókjukhoz két év erejéig. A Quickoffice segítségével Microsoft Office dokumentumokat böngészhetünk és szerkeszthetünk, legyen szó Excel, Word vagy PowerPoint fájlokról, a formátumkompatibilitás feláldozása nélkül. A legújabb verzió ráadásul már nem csak a készülékeken tárolt fájlok megnyitására képes, a Google Drive-on található dokumentumainkhoz is hozzáférhetünk vele, és dolgozhatunk is rajtuk. A Quickoffice ezen felül néhány új funkcióval is kiegészül, többek között mostantól ZIP állományokat is létrehozhatunk vele.

Az appot tabletekre és a telefonok kijelzőire is optimalizálták, mind Android, mind iOS operációs rendszeren. Ez utóbbi ráadásul egyszerre több Drive fiókot is támogat. A Quickoffice segítségével továbbá régi dokumentumainkat a Drive formátumaiba konvertálhatjuk, az egyszerű megosztás, és együttműködés céljából. A Google folyamatosan dolgozik a folyamat tökéletesítésén, így az átalakított fájlok külseje már csaknem teljesen megegyezik a forrásfájléval.

A román IT nem csak a bérekben előz minket

A hazai IT nem szigetként létezik, hanem a környező országokkal versenyez a betelepülő cégekért. A 16. kraftie adásban úgy gondoltuk, Románia mindenképpen megér egy misét.

A román IT nem csak a bérekben előz minket A hazai IT nem szigetként létezik, hanem a környező országokkal versenyez a betelepülő cégekért. A 16. kraftie adásban úgy gondoltuk, Románia mindenképpen megér egy misét.

A szoftver iPad-verziójához a Google Apps üzleti előfizetői már múlt december óta, az androidos vállalati felhasználók pedig idén áprilistól ingyen férhettek hozzá, akárcsak azok, akik Chromebook Pixelt vásároltak, bár ez utóbbi nem a legolcsóbb megoldás a Quickoffice beszerzésre. A Google az irodai szoftver ingyenessé tételével az Apple nem sokkal korábbi döntését követi, amely díjtalanná tette az iWork programcsomagot, beleértve a Keynote, a Pages és a Numbers alkalmazásokat, valamint az iPhotos és iMovie appokat is, a szeptember 1. után aktivált, iOS 7-kompatibilis készülékekre.

A Google egy éve vásárolta fel a Quickoffice alkalmazást, hogy annak technológiáját saját termékeibe is beépítse, az önálló app megtartása mellett. Az irodai szoftverrel a cégnek olyan riválisokkal kell szembenéznie mint az immár Androidra és iOS-re is elérhető Microsoft Office, az  OfficeSuite Pro, a Documents To Go vagy a Kingsoft Office, melyek szintén támogatják a Microsoft Word, Excel és PowerPoint formátumait, és a Drive fiókhoz is hozzáférést biztosítanak.

Az október 11-i kraftie meetupon (online és helyszíni) azoknak az IT szakembereknek szeretnénk picit segíteni, akik elérkezettnek látják az időt, hogy IC karrierjük után menedzser irányban haladjanak tovább.

a címlapról