:

Szerző: Gálffy Csaba

2013. szeptember 18. 16:22

Új Padfone-nal támad az ASUS

Bő fél évvel az eredeti Padfone Infinity után érkezik a ráncfelvarrott verzió. A frissített modell gyorsabb processzort, frissebb szoftvereket és jobb kamerát kapott, illetve immár bővíthető a memória. A tablet-dokkoló maradt.

Piacra dobta a Padfone koncepció immár negyedik iterációját az ASUS. Az új Padfone Infinity külsőre szinte teljesen megegyezik a februári kiadással, de új a hátlap mintázata és új színekben is elérhető. Jó hír, hogy a készülék teljes mértékben kompatibilis az eredeti Padfone Infinity tablet-dokkolójával, így csupán a telefon cseréjével frissíthet a felhasználó.

Újdonság, hogy a frissített modell immár microSD kártyákat is fogad, így a 16 vagy 32 gigabájtos háttértár további akár 64 gigabájttal bővíthető. A készülék egyéb paraméterei maradtak tavalyról, vagyis az öt hüvelykes kijelző felbontása továbbra is FullHD, rendszere Super IPS, ugyanez igaz a tabletre is (csak 10 hüvelykkel). A hardveres alapokat érte a legnagyobb változás, az idősödő modellnek számító 1,7 GHz-es Snapdragon 600 helyére négymagos  2,2 GHz névleges órajelű Snapdragon 800 rendszerchip került. Az új processzor mellé új memória-alrendszer is társul, a DDR2 RAM helyére 2 gigabájt LPDDR3 került.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A hátlapi kamera továbbra is 13 megapixel felbontású, a képfeldolgozó algoritmus alapos átírásával azonban a korábbi, kissé olajfestmény-szerű képek helyett sokkal élesebb, tisztább képeket produkál az új Padfone. A szoftver tud egy új képalkotási funkciót is, amely a pixelek adataiből összegyűjtve 3 megapixeles, ám zajmentesebb képet állít elő, oversampling eljárással. Ez a módszer adja a Lumia PureView szoftveres részének alapját is.

A telefon megújult szoftveres körítést kapott, az ASUS ezúttal mellőzte a korábban gyárilag előtelepített, de nem túl népszerű alkalmazásokat. Új a kamera interfész, amely a bemutatók alapján kifejezetten jól használható és intuitív lett. Az értesítési mezőből kapcsolható funkciók új kinézetet kaptak, a kissé irritáló lila helyére visszafogottabb, flat designt használó piktogrammok kerültek. Változott a Naptár vagy a Galéria alkalmazás is, szintén a flat design jegyében. Sajnos a támogatott Android verziójában nem eléggé nagy az előrelépés, a tableten felhasználói profilokat támogató Android 4.3 nem érhető el, csupán 4.2.2-vel érkezik a frissített kiadás.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.