Szerző: Bodnár Ádám

2013. szeptember 17. 14:23

A rendszerhangolás a témája az ingyenes HOUG szakmai napnak

A Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesülete (Hungarian Oracle Users Group) október 9-én rendezi első szakmai napját, amelynek témája a rendszerhangolás.

Az Oracle világosan kinyilvánított és minden fórumon sulykolt stratégiája, hogy a egy olyan termékportfóliót épít, amelynek elemei a legjobban illeszkednek egymáshoz, ezáltal a lehető legnagyobb teljesítményt nyújtják, a legalacsonyabb üzemeltetési költségek mellett. Ennek a filozófiának a letéteményesei a vállalat integrált rendszerei (pl. Exadata), de a cég minden termékét áthatja ez a filozófia.

A HOUG első szakmai napja abban próbál az érintettek segítségére lenni, hogy a jobb együttműködésben rejlő lehetőségeket ki is tudják használni. A rendezvény témája a finomhangolás a teljes informatikai lánc minden szintjén, a hardvertől az alkalmazásig, a fejlesztés és az üzemeltetés vonatkozásaiban egyaránt. Az előadások arra keresik a választ, hogy az Oracle rendszerek használatakor milyen kihívások merülnek fel, és azokra milyen válaszok lehetségesek, hogyan kapcsolódnak egymáshoz az egyes rétegek, és milyen finomhangolási módszerek használhatók.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A rendezvény szervezői hangsúlyozzák, kimondottan szakmai programmal készülnek fejlesztők és üzemeltetők számára. A szakmai nap elején a keynote és a plenáris előadást követően két párhuzamos szekcióban zajlik majd a program, a témák felölelik az Oracle kínálatának jó részét (adatbázis, Java, hardver, üzleti intelligencia és adattárház, alkalmazások) és persze a HOUG szakosztályokban felhalmozott kompetenciából táplálkoznak.

Az esemény helyszíne a budapesti Rubin Wellness & Conference Hotel. A szakmai nap minden érdeklődő számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni az esemény weboldalán lehet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról