Szerző: Hlács Ferenc

2013. szeptember 11. 12:15

Office 365-öt adományoz a Microsoft

Ingyen juthatnak Office 365 licenchez a nonprofit szervezetek. A Microsoft szolgáltatásának Enterprise E1 csomagját a vállalat “Technology for Good” programjában résztvevő negyvenegy ország jótékony célú társaságai vehetik díjmentesen igénybe, vagy válthatnak kedvezményesen Enterprise E3 verzióra.

A Microsoft kedden bejelentette, ingyenes Office 365 licencet biztosít a nonprofit szervezetek számára. A kezdeményezés a vállalat átfogó “Technology for Good” programjának része amelyben naponta kétmillió dollár értékben oszt szét szoftvereket a hasonló szervezetek között. A lehetőséggel azok a csoportok élhetnek, akik hivatalosan jótékony célú tevékenységet folytatnak a programban részt vevő negyvenegy állam valamelyikében. Az iskolák, egyetemek, kereskedelmi szövetségek, adománygyűjtő események vagy politikai szervezetek így nem vehetnek részt a kezdeményezésben.

Ingyen Office 365 Enterprise E1

A Microsoft nem szabott mennyiségi korlátot a programnak, ahhoz bármennyi - a fenti feltételeknek megfelelő - felhasználó csatlakozhat. A licencet igénylő szervezetek az Office 365 Enterprise E1 változatát kapják meg, ami a Microsoft felhőalapú szolgáltatása, a Word, PowerPoint, Excel és OneNote Office alkalmazások webes, böngészőből használható verzióival, 7 gigabájtos SkyDrive Pro webtárhely hozzáféréssel, valamint többek között e-mail, csoportwebhelyek, naptár és HD videokonferencia opciókkal.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Lehetőség van ugyanakkor az Office 365 E3-as csomagjának beszerzésére is, ami további funkciókat kínál, például az Office telepíthető, asztali verzióját, beleértve az Outlook, az Access, a Publisher és az InfoPath szoftvereket is, illetve az adatvesztés megelőzése, illetve a jogi szabályozások betartása érdekében az e-mail szolgáltatásnál különböző házirendek alkalmazását. Ezt a nonprofit társaságok már nem ingyen, de kedvezményesen, felhasználónként 4,50 dollárért vehetik igénybe.

A szoftvert a Microsoft adománynak sorolja majd be a szervezetek számára, ami adókedvezménnyel jár az érintett országokban. A vállalat szerint a megfelelő felhőalapú megoldások nem csak a szervezetek hatékonyságát növelhetik, hanem csökkentik műszaki költségeiket és megkönnyítik az együttműködést is. A jelentkezők először próbaverzióként használhatják a szolgáltatást, majd miután a vállalat megbizonyosodott alkalmasságukról, a teljes változathoz is hozzátérhetnek. Noha az Office 365 online formájában nem képes mindenre amire az asztali programok, így is számos hasznos funkciót vonultat fel, ami a pénzszűkében levő nonprofit csoportok számára rendkívül nagy segítség lehet.

Magyarországon is lehet regisztrálni

"A mai bejelentéssel a hazai non-profit szervezetek részére is elérhetővé vált a Microsoft felhő-alapú irodai csomagja, amelynek révén kevesebb időt és energiát kell majd az informatikára fordítaniuk, felszabaduló erőforrásaikat pedig alaptevékenységükre koncentrálhatják, legyen az hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatása vagy tudományos kutatás" – mondta Szilágyi Bernadette, a Microsoft YouthSpark programjának menedzsere. A Microsoft Office 365 iránt érdeklődő hazai non-profit szervezeteknek a www.civiltech.hu oldalon kell regisztrálniuk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról