Szerző: Hlács Ferenc

2013. augusztus 7. 14:34

Böngészőben is fejleszthetünk Windows Phone-ra

Online alkalmazás fejlesztő felületet indított a Microsoft. A vállalat a Windows Phone App Studio-val egyszerű, komolyabb háttértudást nem igénylő környezetben teszi lehetővé az appok létrehozását mobil operációs rendszerére.

HIRDETÉS

A Microsoft új stratégiával próbálja gyarapítani a Windows Phone platform egyelőre alkalmazás-katalógusát, ezért a fejlesztők mellett már az egyszerű felhasználók számára is megnyitja az alkalmazáskészítés kapuit, Windows Phone App Studio nevű eszközével. Az ingyenes felület segítségével - amely jelenleg a béta verziója érhető el - egyetlen sor kód leírása nélkül hozhatunk létre Windows Phone appokat.

Az egyszerűsített fejlesztőkörnyezet a böngészőben fut, a Microsoft a rendszert- nem meglepő módon - Internet Explorer 10-re optimalizálta. A vállalat néhány előre gyártott mintát is elérhetővé tett, ha valaki nem tudná hol is vágjon bele az alkalmazás elkészítésébe. Az egyszerűsített használatnak természetesen megvan az ára: az App Studio-ban meglehetősen korlátozottak a lehetőségek.

Az alkalmazásokba a felhasználók olyan alapvető elemeket építhetnek be, mint a képgalériák, Twitter-hírfolyamok, valamint megosztási lehetőségek, beállíthatják továbbá azok színsémáit is - azaz szó sincs komplexebb, minden célra használható appok készítéséről. A végrehajtott változtatások a felület jobb oldalán ábrázolt készüléken folyamatosan követhetők. A kiterjedtebb funkciók hozzáadásához azonban már egy IDE-re (integrált fejlesztői környezet), illetve komolyabb fejlesztői ismeretekre is szükség van. Ha a feltételek adottak, és a munkát az App Studio-n kívül folytatnánk, az biztosítja a program forráskódját is.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Microsoft emellett mostantól azt is lehetővé teszi, hogy egy regisztrált telefonhoz a fejlesztők teljes körű jogosultságot (“root” jogot) kérjenek, a tesztelés megkönnyítése végett. Ahhoz, hogy az elkészült appokat a Windows Phone Store-ban közzétegyék szükség van egy Windows Phone Dev Center fiókra, amellyel három készüléken maximum tíz alkalmazást tesztelhetnek. Ennek előfizetési díja egy évre 19 dollár.

A redmondi cég megoldása ugyanakkor nem egyedülálló, korábban is láthattunk már hasonló kezdeményezéseket, ilyen például az Android AppInventor szolgáltatása, amellyel ugyancsak programozói tudás nélkül fejleszthetők különböző alkalmazások az Android platformra. Noha használata némileg összetettebb a Windows Phone App Studio-énál, bonyolultnak továbbra sem mondható, és jóval funkciódúsabb végeredmény készíthető vele.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 07:37

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.