:

Szerző: Hlács Ferenc

2013. augusztus 5. 11:58

A kis halak felé nyit a YouTube

Bővíti az önjelölt producerek lehetőségeit a Google. A YouTube augusztus 2-án bejelentett frissítése már száz feliratkozó után lehetővé teszi, hogy a videókészítők élő közvetítést adjanak csatornájukon, emellett már a kapcsolódó videók listája és a thumbnailek is személyre szabhatók.

Augusztus 2-án a Google számos új opciót adott a YouTube-hoz, amelyekkel a kisebb előfizetői bázissal rendelkező feltöltőknek kedvez. A várhatóan a következő hetekben érkező frissítésnek köszönhetően, már száz feliratkozó is elég ahhoz, hogy videógyártók élő műsort közvetítsenek csatornájukon.

A Google idén májusban egyszer már csökkentette az ehhez szükséges kvótát, a határt akkor ezer előfizetőnél húzta meg a cég. Most tizedannyi is elég, hogy a gardróbból talk show-t közvetítsünk, ami rengeteg amatőr vagy fél-amatőr producer előtt nyit meg új kapukat. Az érdeklődők a fiók beállításai között már el is kezdhetnek kutatni az új lehetőség után, noha pár napra adott esetben még szükség lehet az átálláshoz.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az élő-stream, azaz a YouTube Live ráadásul valós időben konvertálja a közvetített tartalmakat minden felbontásra, hogy az a lehető legtöbb eszközön, akár alacsony sávszélesség mellett is megtekinthető legyen. A nézők természetesen bármikor megállíthatják az adást, vagy visszaugorhatnak a műsor egy korábbi pontjára. A közvetítés emellett több kamerával is történhet, valamint hirdetések és megjegyzések is feltüntethetők rajta. A frissítés a feltöltők zsebpénzének gyarapítására is potenciális lehetőséget kínál: a megjegyzésekben ezentúl külső online áruházakba, illetve a feltöltők weboldalaira vezető hivatkozások is elhelyezhetők, ahol a videókészítők pólóikat, bögréiket és egyéb ajándéktárgyaikat árulják.

A thumbanilek mellett immár a kapcsolódó videók listája is testre szabható lett, a videókészítők így saját lejátszási listákat hozhatnak létre nézőik számára, sorozatuk epizódjaiból vagy az odaillőnek ítélt tartalmakból, ehhez elég a lejátszási listák beállításainál a "series" vagy "sorozat" opciót engedélyezni. A vállalat szerint az új lehetőségekkel gyakorlatilag mindenki YouTube-partnerré válik, aki rendelkezik megerősített fiókkal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.