Szerző: Koi Tamás

2013. augusztus 2. 09:42

Hatalmasat nőtt az év első felében a UPC tulajdonosa

Óriási ügyfélszám-bővülést ért el a második negyedévben a Liberty Global csoport, mely több országban - így köztük Magyarországon is - jelen van telekommunikációs szolgáltatásaival. A vállalat mindezt elsősorban az angol Virgin Media sikeres akvizíciójának köszönheti.

Óriási növekedést ért el az előfizetések (angol szakkifejezéssel Revenue Generating Unit, vagyis RGU) számát illetően a Liberty Global csoport, mely a világ egyik legnagyobb vezetékes telekommunikációs szolgáltatójaként 13 országban - köztünk hazánkban - rendelkezik érdekeltségekkel, valamint saját tévécsatornák is szerepelnek a portfóliójában. A UPC Magyarország tulajdonosa a második negyedévben óriásit nőtt: éves szinten 41 százalékkal tudta növelni az előfizetések számát, nagyrészt az angol Virgin Media 16 milliárd dolláros felvásárlásának köszönhetően (az üzlet egyébként veszteségbe is lökte a társaságot).

A Liberty Global cégcsoport a teljes hálózatában összesen 47 millió háztartást ért el a második negyedévben, valamint 24,5 millió egyedi előfizetővel rendelkezett, akik a negyedév végére összesen 47,5 millió szolgáltatást (telefon, internet vagy tévé) vettek igénybe. A szolgáltatás-igénybevétel 41 százalékos növekedése összesen 13,7 millió új RGU-t jelent, ebből a Virgin Media akvizícióját leszámítva az elmúlt tizenkét hónapban összesen 1,3 millió új szolgáltatásra fizettek elő a Liberty ügyfelei.


Mike Fries, a Liberty Global vezérigazgatója: bejött az akvizíciós stratégia

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A társaság néhány országban virtuális mobilszolgáltatóként is piacon van, az ügyfélszám az előző negyedévben elsősorban a német és belga érdekeltségeknek köszönhetően átlépte az egymilliót, amihez a Virgin Mobile MVNO-szolgáltatásának további 3,1 millió előfizetője csatlakozott a második negyedévben. A mérsékelt nyugat-európai bővülés (leszámítva a Virgin Media révén realizált növekedést) mellett a Magyarországot is tartalmazó Közép- és Kelet-Európai régióban kifejezetten gyengén teljesített a második negyedévben: a Liberty Romániában több mint tízezer, Csehországban pedig több mint ezer ügyfelet veszített, a növekedés Magyarországon volt a legnagyobb, 3300 új előfizetővel.

Immár szokásos módon a Liberty Global a negyedéves jelentés részeként beszámolt arról is, hogy a hosszú tesztidőszakot követően csupán tavaly elindított Horizon-projekt hogyan teljesít. A cég új tévés szolgáltatására - melynek része egy komplex, médiacenterként is működő set-top box - eddig 270 ezren fizettek elő Hollandiában és Svájcban. A szolgáltatás a következő hetekben indul Írországban és Németországban, a további tervekről - így köztük a magyar piaci bevezetésről - azonban egyelőre hallgat a cég.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról