:

Szerző: Gálffy Csaba

2013. július 26. 12:13

Telepíthető az Office 2010 második javítócsomagja

Teljesítményt, megbízhatóságot és stabilitást javít az Office 2010 irodai programcsomag héten megjelent második frissítőcsomagja. Az Office 2010 SP2 jobban együttműködik az Office 2013-mal is.

Kiadta a héten a Microsoft az Office 2010 második javítócsomagját. A kumulatív csomag tartalmazza az irodai szoftverpakkhoz kiadott összes funkcionális és biztonsági javítást, emellett javítja a kompatibilitást a frissebb redmondi szoftverekkel, többek között az Internet Explorer 10-zel, a SharePoint 2013-mal, a Windows 8-cal.

Az Office 2010 SP2 nyílt béta állapotú verziója április óta tesztelhető, szerdától pedig manuálisan vagy a Windows Update-en keresztül opcionálisan telepíthető. A Microsoft várhatóan három hónap múlva állítja automatikusra a javítócsomag széleskörű telepítését, így az olyan számítógépekre, amelyek közvetlenül a Windows Update-en keresztül kapják a frissítéseket, önműködően települ majd a csomag. Vállalati környezetben természetesen a rendszergazdák feladata a javítócsomag telepítésének ütemezése, amelyet tetszőleges időben telepíthetnek.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Office 2010 a Microsoft egyik utolsó terméke, amely még szervizcsomagot kap, a Windows 8 és az Office 2013 esetében már évenkénti újrakiadásra állt át a redmondi szoftverház, ennek egyik első eredménye a nyár végén megjelenő Windows 8.1 lesz. Az új megközelítésben a biztonsági frissítéseket és kritikus funkcionális hibákat orvosoló javítócsomagok helyett alaposabb újrakiadások érkeznek, ennek megfelelően a Windows-hoz hasonlóan érkezik a Visual Studio 2013 és az Office Blue is hamarosan.

Egy év a telepítésre

A Microsoft hagyományos módszertana szerint mindig a legfrissebb szervizcsomaggal ellátott termékek kapnak támogatást, ennek telepítésére egy éve van a felhasználóknak és szervezeteknek. Ez azt jelenti, hogy az Office 2010 SP1-hez még egy éven keresztül lesznek elérhetőek biztonsági frissítések, ezután csak a második csomaggal rendelkező gépek kapnak javításokat.

Az Office 2010 kiskereskedelmi forgalmazását a Microsoft már márciusban leállította, a programcsomag EOL (end of life) státuszt kapott. Egyes kiskereskedőknél azonban még hetekig-hónapokig elérhető raktárról a szoftver dobozos Office 2010, márciusban a viszonteladók még jelentős készletekkel rendelkeztek a termékből.

Az Office 2010 javítócsomagja a Microsoft oldaláról tölthető le manuálisan, illetve telepíthető a Windows Update rendszeren keresztül automatizáltan.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.