Szerző: HIRDETÉS

2013. július 2. 10:45

Privátfelhő-infrastruktúra a Cisco és a NetApp együttműködéséből

Nagyvállalati körben egyre elterjedtebbek a gyártók által összeállított, előre integrált és konfigurált konvergens infrastruktúramegoldások, amelyek szervereket, tárolókat, hálózati eszközöket és szoftvereket is tartalmaznak. De ki törődik a középvállalatokkal?

A főképp nagyvállalatok számára kínált konvergens infrastruktúramegoldások előnye, hogy leveszik az ügyfél válláról az integráció terheit, a komponensek garantáltan együttműködnek, előre tesztelve, kulcsrakészen kerülnek a felhasználóhoz, akinek már csak rá kell költözni. Ezáltal az IT gyorsabban reagálhat az üzleti igényekre, az infrastruktúra a leszállítást követően azonnal üzemkész, nincs szükség a komponensek időigényes összereszelésére, gyártói dokumentációk bújására, a support hívogatására, vagy éppen költséges tanácsadásra. Mivel a rendszer minden alkotóeleme egy gyártótól származik, hibák esetén nem mutogatnak egymásra a szállítók, a felhasználó pontosan tudja, kitől várja a megoldást.

Az egy gyártótól származó integrált infrastruktúra-megoldásoknak persze hátulütői is vannak: ha az adott gyártó nem minden területen a legjobb, a felhasználónak kompromisszumot kell kötnie, a gyors szállítás, az integrációs költségek csökkentése és az egyszerű támogatás érdekében lehet, hogy meg kell elégednie az ideálisnál rosszabb komponensekkel az infrastruktúra-stack bizonyos rétegeiben. A mindent egy helyről filozófia pedig gyártófüggőséggel fenyeget, ráadásul az ügyfél a támogatási konstrukciók esetén rosszabb pozícióból kezdi az alkut, ha a szállító is tudja, faltól falig övé a rendszer.

1:27

FlexPod Express

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Doloribus consectetur eaque tempore natus obcaecati ratione ipsum.

Még több videó

Azok számára, akik szeretnék egy előre integrált rendszer előnyeit élvezni, de tartanak a kockázatoktól, a Cisco és a NetApp többéves közös együttműködésének eredményei, a FlexPod és a tavaly még ExpressPod néven bevezetett, most FlexPod Express névre keresztelt csomagok is elérhetőek. Míg a FlexPod a nagyvállalati szolgáltatói-adatközponti keretrendszer, a kistestvére a FlexPod Express a legfeljebb 500 felhasználóval rendelkező kis- és középvállalatok számára is elérhetővé teszi az előre integrált, virtualizált konvergens infrastruktúrát, a legjobb elemekből építve, de egyablakos terméktámogatással.

A két vállalat a saját területén a legdinamikusabb növekedést mutatja, a Cisco pár év alatt a legnagyobb szervergyártók közé nőtte ki magát, a cég által fókuszba helyezett blade kategóriában pedig a legtöbb versenytársat megelőzi ma már. A tárolópiacon pedig a NetApp évek óta túlnövekedi a versenytársait, többek között a teljes portfólión egységes Data ONTAP szoftverplatformnak.

A FlexPod Express rendszerek alapját a Cisco széles körben elterjedt kétfoglalatos C220 M3 blade szerverei és Nexus 3048 hálózati switchei adják, a NetApp pedig FAS2200 tárolóival száll be a közös ajánlatba.  Az indulócsomag 2db UCS220 M3 szervert és a legfeljebb 180 terabájtig bővíthető FAS2220-HA tárolót tartalmaz, de lehetőség van egy nagyobb csomag megvásárlására is négy szerverrel és FAS2240-HA tárolóval, amely már 400 terabájt fölé skálázható. A FlexPod Expresseken a legelterjedtebb virtualizációs köztesrétegek (VMware vSphere, Microsoft Hyper-V) egyaránt támogatottak. A megoldáshoz a támogatást a Cisco és a NetApp közös partnerein keresztül nyújtja, az ügyfél a FlexPod Express választásakor egyablakos supportot kap.

Az előre integrált konvergens infrastruktúramegoldások többségével ellentétben a FlexPod Express rendszerek szabadon bővíthetők: a szerverekbe beépíthetők erősebb processzorok és több memória, a tárolókapacitás növelhető, a hálózati oldal pedig 10 Gb Ethernettel fejleszthető a nagyobb teljesítmény elérése érdekében. Így nem szükséges további építőkockákat megvenni a bővítés üteme igazodhat a feladatok által megkövetelt teljesítményhez és kapacitáshoz.

Lehetőség van az ajánlat részeként a korábban Cloupia néven ismert Cisco UCS Director felügyeleti szoftverrendszer megvásárlására is, amely automatizálni tudja a kiszolgáló, a hálózat és a tároló, valamint a virtualizációs réteg és az operációs rendszer beállításait és feladatait is, ezzel kiegészítve az ügyfél immáron valódi privát felhőt üzemeltethet.

Ha többet szeretne tudni a Cisco és a NetApp közös FlexPod Express megoldásáról, itt online és júliusi rendezvényeken is tájékozódhat!

[Az Arrow ECS Kft., a NetApp hazai disztribútorának megbízásából készített anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról