Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Szoros szövetségben az Oracle és a Dell

Bodnár Ádám, 2013. június 05. 12:42
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Szoros szövetségre lépett az Oracle és a Dell. A két vállalat egymás preferált partnerévé válik, az Oracle a Dell gépeit fogja javasolni saját szoftverei alá, amennyiben az ügyfél nem Oracle-rendszert választ, a Dell pedig az Oracle szoftvereivel előre telepített rendszereket forgalmaz. Közös támogatási konstrukciók is lesznek.

A Dell Enterprise Forum rendezvényen jelentette be szövetségét a szervergyártó és az Oracle. A nem részletezett pénzügyi hátterű megállapodás értelmében a Dell lesz az Oracle preferált hardverszállító partnere, a Dell pedig az Oracle szoftvereivel előre telepített, integrált megoldásokat vesz fel a kínálatába. A közös termékekhez "egyablakos" támogatás is jár majd, hasonlóan ahhoz, mint amilyenben az Oracle integrált rendszerek (pl. Exadata) vásárlói is részesülnek.

"A Dell-lel kötött megállapodás egyfajta kiterjesztése az Oracle integrált rendszerekre épülő stratégiájának, amely egyszerűsíti az informatikát és csökkenti az integrációs költségeket azáltal, hogy a hardver és a szoftver egy kézből származik" - mondta Mark Hurd, az Oracle elnöke. "Az együttműködés eredményeképp a Dell növelheti a piaci részesedését, mert üzleti kritikus alkalmazások futtatására optimalizált megoldást kínálhat." Marius Haas, a Dell szerverrészlegének vezetője szerint "az Oracle erős pozíciói az adatbázisok és üzleti alkalmazások területén, valamint a Dell vezető szerepe az iparági szabványos szerverek, tárolók és hálózatok terén a legjobb kombináció az innovatív megoldásokhoz, amelyek nagyobb teljesítményt és alacsonyabb költségeket hoznak az ügyfelek számára."

Emlékezetes, hogy az Oracle 2009-ben felvásárolta a Sun MIcrosystems vállalatot, amely korábbi erőfeszítései ellenére sem tudott megfelelően méretgazdaságos x86 szerverüzletágat felépíteni. Az Oracle a Sun ilyen irányú erőfeszítéseit mára gyakorlatilag teljesen leépítette, a fókuszban a tömegszerverek helyett az olyan integrált megoldások állnak, amelyek nagy szoftveres hozzáadott értéket tartalmaznak. Az Exadatával elkezdett, majd később további integrált rendszerekkel folytatott stratégia azonban nem működik úgy, mint ahogy azt az Oracle remélte, a vásárlók ezeket a rendszereket alig-alig veszik, ami hozzájárult ahhoz, hogy a Sun/Oracle szerverpiaci forgalma és részesedése is fokozatosan zsugorodjon.

Az Oracle korábban szoros kapcsolatot ápolt a HP-val (az első Exadata is HP hardverre épült még), azonban a Sun beolvasztása után első számú riválisává vált a UNIX-szerverek piacán. Az Oracle azóta teljesen szembefordult a HP-val és ott ekézi, ahol csak tudja, a mostani megállapodásnak is van ilyen vetülete: az Oracle szoftvert használókat az egyezség a Dell hardverei felé terelheti a közösen összehangolt, optimalizált rendszerek, előre integrált megoldások, valamint az egyablakos terméktámogatás révén.

A közös portfólió első tagjai 2013 második felében mutatkoznak be majd a piacon, közölték a cégek.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.