Szerző: Koi Tamás

2013. május 14. 12:43

Megérkezett a Lumia 925, a Nokia új zászlóshajója

A Nokia ma Londonban leleplezte a Lumia termékcsalád legújabb tagját, a Lumia 925-öt, mely a tavaly ősszel bemutatott előző csúcsmodell továbbfejlesztéseként jött létre. Az újdonság azon a két ponton lett sokkal jobb elődjénél, aminek kapcsán a Lumia 920-at a legtöbb kritika érte.

Ma délelőtt a Nokia Londonban leleplezte a Lumia termékcsalád legújabb csúcskategóriás tagját, a Lumia 925-öt, mely a tavaly szeptemberben bemutatott csúcsmodell, a Lumia 920 közvetlen leszármazottjának tekinthető. Az újdonság ráadásul azokon a pontokon fejlődött tovább jelentősen, melyek kapcsán a nagy elődöt a legtöbb kritika érte, így a Lumia 925 sokkal könnyebb és lényegesen vékonyabb a Lumia 920-nál. A Nokia a mobil kameráját is továbbfejlesztette.

A Lumia 925 alapvetően szakít a Lumia 920 egy darabból álló, polikarbonátból készült burkolat-kialakításával, a telefon a Lumia sorozat tagjai közül elsőként fém keretet kapott, a hátlap anyaga ugyanakkor továbbra is műanyag maradt. A telefont körülvevő fémkeret néhány más gyártó hasonló kialakítású modelljéhez hasonlóan antennaként is szolgál. Fontos változás, hogy a gyártó alapesetben kihagyta a telefonból a vezeték nélküli töltési képességet (de kapható lesz a készülékhez indukciós töltésre használható hátlap), ezért a készülék vastagsága 8,5 milliméter, tömege pedig mindössze 139 gramm - ezzel a Lumia 925 majdnem 50 grammal lett könnyebb elődjénél.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Méretét és felbontását tekintve nem, de a technológiát illetően változott a Lumia 925-be épített kijelző is. A 4,5 hüvelykes képátlójú, 768x1280 pixeles felbontású megjelenítő AMOLED panelt használ, a Nokia szerint ez összességében jobb betekintési szögeket biztosít, emellett nagy fényereje révén napfénynél is jól látható a tartalom - jóllehet ezen a téren már a Lumia 920 sem szégyenkezett.

Bár az újdonság ugyanolyan felbontású kamerát kapott, mint elődje, a Nokia a 8 megapixeles érzékelővel rendelkező képrögzítő vezérlőszoftverét és lencserendszerét továbbfejlesztette, így a PureView rendszerű kamera mind nappali, mind éjszakai körülmények közt kifejezetten jó minőségű képeket készít. Az új rendszer része egyebek mellett a Nokia Smart Camera mód, mely lényegében nem más, mint egy sorozatfelvétel-készítő alkalmazás, ami egyszerre tíz felvételt készít a tárgyról, melyeket a fotós különböző szempontok szerint egy képpé komponálhat. Jó hír a korábbi Windows Phone 8-as Lumia készülékek tulajdonosainak, hogy az új kamerafunkciók egy rendszerfrissítés révén a nyár során elérhetők lesznek a kompatibilis modellekre is.

A Nokia Lumia 925 a gyártó közleménye szerint a jövő hónapban kerülhetnek a boltokba, nettó 469 eurós ajánlott fogyasztói áron. A telefon három színben, fehérben, feketében és szürkében készül, a színes kütyük kedvelői egyedi hátlapokkal tarkíthatják a telefont, ezek a fehér és fekete mellett sárga és piros színben is elérhetők lesznek, és a telefont vezeték nélküli töltési funkcióval ruházzák fel.

A Lumia 925 magyarországi elérhetőségével és árával kapcsolatban egyelőre nem adott információt a gyártó képviselete.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.