Szerző: Koi Tamás

2013. május 14. 12:43

Megérkezett a Lumia 925, a Nokia új zászlóshajója

A Nokia ma Londonban leleplezte a Lumia termékcsalád legújabb tagját, a Lumia 925-öt, mely a tavaly ősszel bemutatott előző csúcsmodell továbbfejlesztéseként jött létre. Az újdonság azon a két ponton lett sokkal jobb elődjénél, aminek kapcsán a Lumia 920-at a legtöbb kritika érte.

Ma délelőtt a Nokia Londonban leleplezte a Lumia termékcsalád legújabb csúcskategóriás tagját, a Lumia 925-öt, mely a tavaly szeptemberben bemutatott csúcsmodell, a Lumia 920 közvetlen leszármazottjának tekinthető. Az újdonság ráadásul azokon a pontokon fejlődött tovább jelentősen, melyek kapcsán a nagy elődöt a legtöbb kritika érte, így a Lumia 925 sokkal könnyebb és lényegesen vékonyabb a Lumia 920-nál. A Nokia a mobil kameráját is továbbfejlesztette.

A Lumia 925 alapvetően szakít a Lumia 920 egy darabból álló, polikarbonátból készült burkolat-kialakításával, a telefon a Lumia sorozat tagjai közül elsőként fém keretet kapott, a hátlap anyaga ugyanakkor továbbra is műanyag maradt. A telefont körülvevő fémkeret néhány más gyártó hasonló kialakítású modelljéhez hasonlóan antennaként is szolgál. Fontos változás, hogy a gyártó alapesetben kihagyta a telefonból a vezeték nélküli töltési képességet (de kapható lesz a készülékhez indukciós töltésre használható hátlap), ezért a készülék vastagsága 8,5 milliméter, tömege pedig mindössze 139 gramm - ezzel a Lumia 925 majdnem 50 grammal lett könnyebb elődjénél.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Méretét és felbontását tekintve nem, de a technológiát illetően változott a Lumia 925-be épített kijelző is. A 4,5 hüvelykes képátlójú, 768x1280 pixeles felbontású megjelenítő AMOLED panelt használ, a Nokia szerint ez összességében jobb betekintési szögeket biztosít, emellett nagy fényereje révén napfénynél is jól látható a tartalom - jóllehet ezen a téren már a Lumia 920 sem szégyenkezett.

Bár az újdonság ugyanolyan felbontású kamerát kapott, mint elődje, a Nokia a 8 megapixeles érzékelővel rendelkező képrögzítő vezérlőszoftverét és lencserendszerét továbbfejlesztette, így a PureView rendszerű kamera mind nappali, mind éjszakai körülmények közt kifejezetten jó minőségű képeket készít. Az új rendszer része egyebek mellett a Nokia Smart Camera mód, mely lényegében nem más, mint egy sorozatfelvétel-készítő alkalmazás, ami egyszerre tíz felvételt készít a tárgyról, melyeket a fotós különböző szempontok szerint egy képpé komponálhat. Jó hír a korábbi Windows Phone 8-as Lumia készülékek tulajdonosainak, hogy az új kamerafunkciók egy rendszerfrissítés révén a nyár során elérhetők lesznek a kompatibilis modellekre is.

A Nokia Lumia 925 a gyártó közleménye szerint a jövő hónapban kerülhetnek a boltokba, nettó 469 eurós ajánlott fogyasztói áron. A telefon három színben, fehérben, feketében és szürkében készül, a színes kütyük kedvelői egyedi hátlapokkal tarkíthatják a telefont, ezek a fehér és fekete mellett sárga és piros színben is elérhetők lesznek, és a telefont vezeték nélküli töltési funkcióval ruházzák fel.

A Lumia 925 magyarországi elérhetőségével és árával kapcsolatban egyelőre nem adott információt a gyártó képviselete.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.