Szerző: Koi Tamás

2013. február 18. 10:25

Jönnek az offline Skype-videoüzenetek

Rövidesen videoüzenetek rögzítésére is alkalmas lesz a világ legnépszerűbb VoIP-szolgáltatása. A Skype új funkcióját bizonyos országokban már tesztelhetik a felhasználók, a széles körű bevezetés tavaszra várható.

Egy új funkció élesítésével rövidesen akkor is küldhetnek a Skype-felhasználók videoüzeneteket ismerőseiknek, ha azok éppen nincsenek bejelentkezve a rendszerbe. A videoüzenet küldése egyelőre zárt tesztelési fázisban érhető el a szolgáltatásban, azaz nem működik minden országban és az összes Skype-platformon. A Microsoft tulajdonában álló szolgáltatásnál várhatóan április elejétől áll éles üzembe a videoüzenet.

A Skype új videoüzenet-rendszere egyszerre legfeljebb háromperces rögzített üzenet továbbítását tesz lehetővé a címzettnek. Az első húsz üzenetet ingyen továbbítja a rendszer, utána várhatóan fizetni kell majd, platformtól függetlenül. Az új funkciót egyébként jelenleg csupán Mac, iOS és Android platformon érhetik el egyes felhasználók (jellemzően azok, akik az Egyesült Államokban vagy Nagy-Britanniában laknak), a windowsos verziónál a kliens soron következő, áprilisi frissítésével jelenik meg a videoüzenet.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Ekkor - várhatóan április 8-tól kezdődően - szűnik meg véglegesen a Windows Live Messenger szolgáltatás önálló formában, a felhasználók ezt követően csak a Skype-ba bejelentkezve érhetik el régi ismerőseiket. A Microsoft korábban március 15-re tűzte ki a a régi csevegőszolgáltatás végleges nyugdíjazását, a felhasználók most ehhez az időponthoz képest nem egészen egy hónap haladékot kaphatnak a migrálásra.

A Skype ezzel a lépéssel egyértelműen a legnagyobb felhasználó bázissal rendelkező csevegő- és VoIP-kliens lehet, melyet ráadásul gyakorlatilag minden platformra (PC-s és mobilos rendszerekre egyaránt) el lehet érni. A szolgáltatás legnépszerűbb funkciója mára már a csevegés mellett egyértelműen a hanghívás, mely főleg a nemzetközi irányokba immár jelentős forgalmat generál, olyannyira, hogy a legfrissebb kutatások szerint a nemzetközi hívásoknak immár közel egyharmadát a Skype rendszerén bonyolítják a felhasználók - akár ingyenesen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról