Szerző: Koi Tamás

2012. szeptember 5. 12:47

Indul a UPC világmegváltó tévés projektje

Hosszú várakozást követően bevezeti kínálatába a Horizon médiaelosztót a UPC. A cég a héten jelenti be a szolgáltatás rajtját, Magyarországra azonban idén biztos nem érkezik meg a teljesen megújult kezelőfelülettel és számos új szolgáltatással kecsegtető eszköz.

Pénteken hivatalosan is elrajtol végre a UPC hosszú évek fejlesztési munkájaként létrejött új generációs otthoni médiaelosztója. Az eszközt - mely a korábbi beltéri egységeknél jóval több lehetőséget rejt magában - először a multi anyaországában, Hollandiában kaphatják meg a tévézők, vélhetően felár ellenében. A magyar előfizetőkhöz legkorábban jövőre kerülhet ilyen berendezés, melynek nem csak funkciói, hanem üzemeltetése is jóval bonyolultabb az eddigi megoldásoknál.

A Horizon beltéri egység a UPC tervei szerint a háztartás központi médiaelosztójává fog válni. A készülék a tévéadások dekódolásán túl on-demand tartalmak kiszolgálására és az otthoni médiatartalmak egy felületen történő kezelésére egyaránt képes lesz. A megoldás részeként különféle alkalmazások is elérhetők lesznek a platformra, valamint felhőalapú szolgáltatások is tartoznak majd. A Horizonhoz több kijelző is csatlakozhat majd megfelelve ezzel a manapság divatos multiscreen trendeknek.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Samsung által gyártott Horizon egység a korábbi információknak megfelelően a modern és letisztult NDS Snowflake interfészt futtatja, ami a különböző képernyőkön egységesített menüstruktúrát és funkciókat ígér. A rendszer a külső fejlesztők számára is nyitva áll, a Horizon alkalmazás-piactere az okostévéken tapasztalt megoldásokhoz hasonló lesz, elsősorban hírfogyasztó appokra és widgetekre fókuszálva.

A Horizon projekttel kapcsolatos várakozások a legtöbb UPC országban óriásiak, nem csoda, hiszen nem túlzás azt állítani, hogy a Liberty Global partnereivel karöltve évek óta fejleszti a rendszert, mely a piac változásait követve időközben koncepcióját tekintve is átalakult kissé, egy nagy tudású set-top boxból otthoni médiaközponttá. A rendszerről először a 2010-es CES-en beszélt széles körben a UPC, 2011-ben pedig elindult a tesztelés a végfelhasználóknál is. A szolgáltatás végül a tervezetthez képest később, idén ősszel indulhat el először Hollandiában, majd Svájcban és Németországban (utóbbiban már csak jövőre).

A magyarországi leányvállalat legkorábban 2013-ban tervezi a Horizon bevezetését, mondta el kérdésünkre Szűcs László, a cég kommunikációs vezetője.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról