Szerző: Koi Tamás

2012. szeptember 5. 12:47

Indul a UPC világmegváltó tévés projektje

Hosszú várakozást követően bevezeti kínálatába a Horizon médiaelosztót a UPC. A cég a héten jelenti be a szolgáltatás rajtját, Magyarországra azonban idén biztos nem érkezik meg a teljesen megújult kezelőfelülettel és számos új szolgáltatással kecsegtető eszköz.

Pénteken hivatalosan is elrajtol végre a UPC hosszú évek fejlesztési munkájaként létrejött új generációs otthoni médiaelosztója. Az eszközt - mely a korábbi beltéri egységeknél jóval több lehetőséget rejt magában - először a multi anyaországában, Hollandiában kaphatják meg a tévézők, vélhetően felár ellenében. A magyar előfizetőkhöz legkorábban jövőre kerülhet ilyen berendezés, melynek nem csak funkciói, hanem üzemeltetése is jóval bonyolultabb az eddigi megoldásoknál.

A Horizon beltéri egység a UPC tervei szerint a háztartás központi médiaelosztójává fog válni. A készülék a tévéadások dekódolásán túl on-demand tartalmak kiszolgálására és az otthoni médiatartalmak egy felületen történő kezelésére egyaránt képes lesz. A megoldás részeként különféle alkalmazások is elérhetők lesznek a platformra, valamint felhőalapú szolgáltatások is tartoznak majd. A Horizonhoz több kijelző is csatlakozhat majd megfelelve ezzel a manapság divatos multiscreen trendeknek.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Samsung által gyártott Horizon egység a korábbi információknak megfelelően a modern és letisztult NDS Snowflake interfészt futtatja, ami a különböző képernyőkön egységesített menüstruktúrát és funkciókat ígér. A rendszer a külső fejlesztők számára is nyitva áll, a Horizon alkalmazás-piactere az okostévéken tapasztalt megoldásokhoz hasonló lesz, elsősorban hírfogyasztó appokra és widgetekre fókuszálva.

A Horizon projekttel kapcsolatos várakozások a legtöbb UPC országban óriásiak, nem csoda, hiszen nem túlzás azt állítani, hogy a Liberty Global partnereivel karöltve évek óta fejleszti a rendszert, mely a piac változásait követve időközben koncepcióját tekintve is átalakult kissé, egy nagy tudású set-top boxból otthoni médiaközponttá. A rendszerről először a 2010-es CES-en beszélt széles körben a UPC, 2011-ben pedig elindult a tesztelés a végfelhasználóknál is. A szolgáltatás végül a tervezetthez képest később, idén ősszel indulhat el először Hollandiában, majd Svájcban és Németországban (utóbbiban már csak jövőre).

A magyarországi leányvállalat legkorábban 2013-ban tervezi a Horizon bevezetését, mondta el kérdésünkre Szűcs László, a cég kommunikációs vezetője.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.