Szerző: Koi Tamás

2012. augusztus 27. 10:28

Slágerképzés lett a játékfejlesztés a tengerentúlon

Egyre több amerikai fiatal számára jelent karrierlehetőséget a videojáték-szakma, ehhez igazodva egyre több a képzési alternatíva az országban. Ma már minden amerikai államban lehet videojáték-fejlesztést tanulni.

Rekordszinten áll Észak-Amerikában a videojáték-iparral kapcsolatos képzések népszerűsége. Egy friss statisztika szerint ma már mind az ötven amerikai államban találhat magának oktatási lehetőséget az a fiatal, vagy továbbképzésre jelentkező felnőtt, aki a videojátékok fejlesztésből kíván megélni a jövőben. A megfelelő képzést kapott szakemberek elsődlegesen a világ legnagyobb felvevőpiacára készíthetnek különböző játékprogramokat.

A videojáték-fejlesztői képzések ma az ország 381 oktatási intézményében érhetők el, ezekben különböző szintű ismereteket szerezhetnek a hallgatók, az egyszerű szakképzéstől kezdve a közép- és felsőszintű képzéseken át egészen a mesterképzésekig. Az intézmények által közvetített tananyag a videojáték-készítés gyakorlatilag minden aspektusával foglalkozik, beleértve a dizájnt, az egyéb tervezési folyamatokat és a programozást.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

"Ezek a képzési programok olyan munkákra készítik fel a kreatív hallgatókat, melyek révén teljesen átalakulhat a szórakoztatóipar és amiből nem utolsósorban a tudomány, az oktatás, az egészségügy és az üzleti élet is profitálhat" - mondta el Michael Gallagher, az Enterntainment Software Association vezérigazgatója. A képzést végző intézmények körében egyébiránt olyan neves egyetemek és főiskolák is megtalálhatók, mint a Massachusetts Institute of Tehcnology, a New York University vagy a Carnegie Mellon University. A legtöbb képzési lehetőség - közel 70 - Kalifornia államban található, nem véletlenül: a videojáték-ipar a filmgyártáshoz hasonlóan ide összpontosul az Egyesült Államokban.

Az észak-amerikai ország a világ legnagyobb videojáték-felvevőpiaca is, a filmipar mellett a videojáték-gyártás a szórakoztatóipar legnagyobb húzóága. Minden második amerikai háztartásnak van játékkonzolja, a játékosok 30 százaléka pedig rendszeresen játszik okostelefonon, vagy más mobil eszközön (tablet, kézi konzol). Ennek ellenére a bevételi számok azt mutatják, hogy az iparágban egyre kevesebb pénz van, ennek oka szakemberek szerint az, hogy egyre többen fordulnak az olcsó, alkalmi, elsősorban mobilos játékok felé, miközben PC-n egyre kevesebben játszanak.

Jól példázza ezt, hogy idén tavasszal az óriási felhajtással boltokba került Diablo III sem tudta már annyira megmozgatni a rajongókat, mint a korábbi részek, a piac teljes forgalma a játék megjelenésének hónapjában jelentős mértékben bezuhant.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.