Szerző: Bodnár Ádám

2012. február 2. 13:23

Etikus hackereket képeznek Óbudán is

Szeptembertől az Óbudai Egyetem Neumann Informatikai Karán is elindul az etikus hackerek képzése, a kurzust teljesítő hallgatók nemzetközi szinten ismert és elismert Certified Ethical Hacker vizsgát is tehetnek.

Az EC-Council hazai képviseletét ellátó NetAcademia Oktatóközpont megállapodást kötött a Neumann János Informatikai Kar (NIK) vezetésével arról, hogy az intézmény hallgatói szeptembertől elvégezhetik a cég biztonságtechnikai tanfolyamát, és akár nemzetközi Certified Ethical Hacker (CEH) minősítést is szerezhetnek. A képzéssel kapcsolatos feladatokat a NIK szakemberei végzik, az egyetem oktatóinak szakmai felkészítését a NetAcademia szakemberei segítik.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát?

Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát? Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Az etikus hacker képzés célja, hogy a hallgatók megismerjék az informatikai támadások módszereit, a támadások és támadók gondolkodásmódját, ezáltal képessé váljanak az általuk felügyelt rendszerek megvédésére. Ahogyan a vállalatokban és más szervezetekben egyre inkább tudatosul elektronikusan tárolt adataik jelentősége, kritikus volta, az IT-biztonsággal kapcsolatos ismeretek, képesítések és vizsgák piaci értéke is gyarapodik. "Ez a képzési program is hozzájárul ahhoz, hogy gyakorlati tudással felvértezett mérnök informatikusokat tudjon kibocsátani egyetemünk, és kiegészíti képzési programunkat" - mondta dr. Nádai László, a NIK dékánja.

Magyarországon is egyre inkább elismeri a szakma a Certified Ethical Hacker képesítést, már vannak olyan informatikai állások, ahol pályázati feltételként jelölik meg - mondta el a HWSW-nek Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont vezetője. Itthon már több száz informatikus tett CEH vizsgát, a felsőoktatási intézmények közül jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetemen zajlik CEH oktatás, ott már harmadszor hirdetik meg ezt a "tárgyat."

 

A 6 alkalmas, 18 órás, online képzés május 2-án indul. Az élő képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról