Szerző: Bodnár Ádám

2012. január 16. 10:26:00

Rekordév az SAP-nál

Történetének legjobb negyedik negyedévét és pénzügyi évét zárta az SAP, a német szoftvergyártót elsősorban a Sybase megvásárlása segítette, derül ki a pénteken nyilvánosságra hozott adatokból.

A társaság közleménye szerint az alaptevékenység bővülése mellett nagy növekedést értek el a Sybase megvásárlásával megszerzett tevékenységek, az analitika és a mobil üzleti alkalmazások, valamint a HANA, amely a vállalat valós idejű üzleti elemző rendszere. Az SAP 2011-re 100 millió eurós bevételt tervezett a HANA-ból, a 160 millió eurós mutató messze felülmúlva a cég várakozásait. A mobilos megoldások tavalyi forgalma is meghaladta a 100 millió eurós tervet.

A negyedik negyedévben 4,5 milliárd eurós bevételt könyvelt el az SAP, ez éves szinten 11 százalékos növekedésnek felel meg. Az új szoftverértékesítés forgalma 16 százalékkal 1,74 milliárd euróra dagadt, a teljes szoftverárbevétel pedig 14 százalékkal 3,72 milliárd euróra nőtt. Az üzemi eredmény több mint háromszorosára ugrott 2010 azonos időszakához képest, az üzemi eredményhányad 13,4 százalékról 37 százalékra emelkedett - ennek oka, hogy az SAP egy évvel korábban a TomorrowNow-perben jelentős kártérítést fizetett ki az Oracle-nek.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

A legutolsó lezárt negyedéveket tekintve az SAP lényegében állva hagyta legfőbb riválisát, az Oracle-t, amelynek új szoftvereladásai mindössze 2 százalékkal erősödtek a november 30-án véget ért időszakban i - az adatbázis- és köztesréteg-árbevétel 4 százalékkal, az alkalmazásoké azonban csak 1 százalékkal emelkedett éves összehasonlításban. "A bizonytalan gazdasági körülmények közepette is 40 éves történetének legjobb évét zárta az SAP. Jelentős piaci részesedést szereztünk és kétszámjegyű százalékos növekedést értünk el minden régióban" - összegezte elégedetten a cég teljesítményét Bill McDermott elnök-vezérigazgató.

Az SAP éves számai is rekordot döntöttek, a német szoftvercég bevétele 14 százalékkal 14,23 milliárd euróra emelkedett, üzemi nyeresége 88 százalékkal 4,88 milliárd euróra ugrott - utóbbi szintén a TomorrowNow-üggyel hozható összefüggésbe, amellyel kapcsolatban 2010-ben közel 1 milliárd eurós költsége volt a cégnek. A 2008-ban kitört válság után végre újra növekedő SAP az évtized közepére 20 milliárd eurós bevételt célzott meg - idei pénzügyi terveit január végén részletezi a cég.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 19. 21:25

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.