Szerző: Koi Tamás

2011. december 29. 13:33

Meglepően jól fogy a Samsung Galaxy Note

Meglepően kedvező fogadtatásra lelt a Samsung kínálatában alig pár hónapja megjelent Galaxy Note, mellyel a koreai cég egy a tabletek és az okostelefonok közé illeszkedő, kategóriateremtő terméket kívánt létrehozni.

Jól fogy a Samsung idén ősszel piacra dobott okostelefon-tablet eszköze, a Galaxy Note. A koreai gyártó mobilos termékkínálatába illeszkedő kütyüre okostelefonként és tabletként egyaránt lehet tekinteni, a cég nem titkoltan egy új, ugyanakkor nem minden előzmények nélküli kategóriát kívánt megteremteni az eszköz piacra dobásával.

A vállalat ma hivatalosan is bejelentette, jól halad a terve megvalósításában, a cég ugyanis a termék megjelenést követő két hónapon belül egymillió készüléket szállított le világszerte. Bár a szállítási mennyiségből nem feltétlenül lehet messzemenő következtetéseket levonni a tényleges értékesítési adatokra vonatkozóan, a Samsung egyértelmű sikerként tekint az adatokra, hozzátéve, hogy a Galaxy Note az Egyesült Államokban hivatalosan még piacra sem került, az ottani bevezetést követően tovább javulhatnak a számok.

A Galaxy Note igazi különlegessége az 5,3 hüvelykes, 1280x800 pixel felbontású kijelző, amely messze túlnövi a a legnagyobb okostelefonok méretét is, felbontása révén pedig a  jól használható marad: az újságok olvasásához például sokszor nem kell belenagyítani a weboldalakba, egyszerre sok információ jeleníthető meg. Az AMOLED technológiának hála a betekintési szögek rendkívül nagyok - bár a Samsung által emlegetett teljes, 180 fokos szöget azért nem érik el.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A telefon-tablet a Samsung ma általános 1,4 GHz-es, kétmagos Exynos processzorára épül, míg az internetelérésről az integrált HSPA+ és LTE-kompatbilis baseband-egység gondoskodik. A megfelelő grafikus sebességért az ARM-tól licencelt Mali 400MP GPU felel, ez dolgozik a gyártó Galaxy S II termékében is. A készülék életben tartásáért egy hatalmas, 2500 mAh-s akku felel, a Note így hosszú, akár egész napos folyamatos nyúzást is képes elviselni.

A Galaxy Note-hoz hasonló koncepcióba a Dellnek egyszer már beletört a bicskája: a Streak 5 márkanevű, 5 hüvelykes érintőkijelzővel ellátott telefon-tablet készülék tavaly nyáron került piacra, az eladások végül olyan siralmasan alakultak, hogy az amerikai vállalat áprilisban leállította a készülék gyártását. A Dell a jelek szerint a nagyobb méretű eszközökkel és a kisebb okostelefonokkal sem boldogul, a 7 hüvelykes Streak gyártása éppen december elején állt le, a Venue okostelefon-család pedig piaci viszonylatban értelmezhetetlen eladásokat produkál.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról