Szerző: Bodnár Ádám

2011. szeptember 6. 11:27

Virtualizációval biztosítaná a mobilokat a VMware

A múlt heti VMworld rendezvényen elrajtolt a Horizon Mobile és a hozzá kapcsolódó Horizon Manager, amelyek segítségével a vállalatoknál használt okostelefonok biztonsági kihívásaira próbál meg frappáns választ adni a VMware.

HIRDETÉS

Vállalati környezetben az okostelefonok használatával kapcsolatos egyik legnagyobb kihívást az adatbiztonság jelenti: a dolgozók előszeretettel használják saját, privát készüléküket munkára, arról érik el a vállalati levelezést és a vállalati adatokat - a készülék elvesztése vagy illetéktelen kezekbe kerülése, vagy akár egy kártevő fertőzése nem csak a privát, hanem a céges információkat is veszélynek teszi ki, épp úgy mint a PC-k esetében.

Két Android egy mobilon

A virtualizációs piacot vezető VMware szerint erre a problémára egy lehetséges megoldást jelent, ha a privát készülékre egy virtualizált lemezképként felkerül a vállalati okostelefon rendszerkép, amely teljes egészében a cég IT-részlegének irányítása alatt áll, központilag szabályozott, milyen alkalmazások telepíthetők, milyen információk érhetők el, illetve hogy a felhasználó milyen feladatokat hajthat végre. Ezzel

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az okostelefonok virtualizációján egy ideje már dolgozó VMware a múlt héten mutatta be a nagyközönségnek a Mobile Virtualization Platformra (MVP) épülő Horizon Mobile-t, amely lehetővé teszi egy androidos készülékre egy távolról kontrollált operációs rendszer telepítését virtuális gépként, valamint a hozzá tartozó Horizon Mobile Managert, amellyel az adminisztrátorok távolról is ellenőrzés alatt tarthatják ezt a rendszert .

A Horizon Manager segítségével sablonokból létrehozhatók a dolgozók különféle csoportjai számára szükséges alkalmazásokat tartalmazó okostelefonos rendszerképek, amelyek a Horizon Mobile segítségével elszigetelve futhatnak a készülékeken. A rendszerképek biztonsági és hozzáférési paraméterei aprólékosan beállíthatók, például hogy kötelező legyen a PIN kóddal való lezárás, ne lehessen semmilyen információt "kopipésztelni", a készülék elvesztése esetén pedig automatikusan törlődjön minden adat. A Horizon Mobile Managerből lehet a vállalati rendszerre távolról a cég által korábban jóváhagyott, az adott dolgozó számára szükséges alkalmazásokat telepíteni és a meglevőeket frissíteni is.

05:38
 

Horizon Mobile - The full story from LG, Samsung and VMware

Még több videó

2012-ben érkezhet

A megközelítés előnye, hogy a munkára használt, céges leveleket vagy céges adatokat tartalmazó rendszerkép elszigetelt és ellenőrzött marad a dolgozó magánhasználatú okostelefonján az alkalmazásoktól és adatoktól - a VMware szerint így a dolgozónak nem kell egy céges és egy privát mobilt is magánál tartania, a vállalati adatokkal végzett tevékenysége pedig ellenőrizhető és korlátozható marad. A Horizon Mobile egyelőre Android operációs rendszert támogat és kezdetben az LG és a Samsung okostelefonjain és tabletjein lesz elérhető, valamikor 2012-ben.

A virtualizáció természetesen némi teljesítményveszteséggel jár, ezért érdemes erős processzorral szerelt, sok memóriát tartalmazó készüléket "alátenni", de a Las Vegas-i eseményen elhangzottak alapján egy ma már inkább csak felső kategóriásnak számító, egymagos, 1 GHz-es processzorra épülő okostelefon már elegendő erővel rendelkezik két operációs rendszer párhuzamos futtatásához, amelyek között a váltás is villámgyors.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 03:30

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.