Szerző: Koi Tamás

2011. július 28. 15:13

Olcsó Facebook-mobil jön a Vodafone-hoz

Kifejezetten olcsó, közösségi szolgáltatásokra kihegyezett QWERTY-s telefont dob piacra augusztusban a Vodafone. A koncepció nem teljesen egyedi, de a riválisok többnyire a magasabb árszegmensben vetélkednek.

Újabb saját márkás telefonnal egészíti ki olcsó készülékekből álló kínálatát a Vodafone. A cég várhatóan összes leányvállalatánál forgalomba kerülő Vodafone 555 Blue ugyan nem okostelefon, de tudását és felépítését tekintve az okostelefonok egyik, manapság népszerűnek számító funkciójára, a Facebook közösségi hálózat elérésére fókuszál.

A Vodafone 555 Blue teljes QWERTY gombsorral támogatja a szövegbevitelt, a mobil a manapság divatos érintőkijelzős kezelési móddal teljes mértékben szakít. A 2,4 hüvelykes képátlójú, 256 ezer szín ábrázolására képes, 320x240 pixel felbontású kijelző alatt található teljes billentyűzetnek része  a Facebook-alkalmazást indító dedikált gomb is, akárcsak a nemrég debütált HTC ChaCha esetében.

A piros szolgáltató újdonsága ugyanakkor tudásban nem tud versenyezni a mai okostelefonokkal, cserébe jóval kedvezőbb az ára. A mobilra a gyári választékon túl nem lehet majd alkalmazásokat telepíteni, de a mindössze 40 megabájtnyi belső memóriába nem is férne el ezekből sok, nem beszélve arról, hogy a 200 MHz-es órajelen ketyegő processzor sem tud kellő számítási kapacitást biztosítani a komplexebb szoftverek számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Ennél valamival komolyabb hiányosságok tapasztalhatók a mobil kommunikációs képességeit illetően: a Vodafone 555 Blue nem 3G-képes és nincs benne WLAN-rádió sem (a Bluetooth viszont támogatott). A készülék multimédiás képességei is az olcsó szegmens többi szereplőjéhez mérhetők, hiszen a Vodafone 555 egy mindössze 2 megapixeles kamerát tud felmutatni, ellenben van beépített FM-rádiója.

A Vodafone 555 a jövő hónapban jelenhet meg a Vodafone választékában, első körben az angol leányvállalatnál. Ott a hírek szerint nagyjából 18-20 ezer forintnak megfelelő angol fontért lehet majd elvinni a mobilt, feltöltőkártyás konstrukcióban.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.