Szerző: Koi Tamás

2011. július 28. 15:13

Olcsó Facebook-mobil jön a Vodafone-hoz

Kifejezetten olcsó, közösségi szolgáltatásokra kihegyezett QWERTY-s telefont dob piacra augusztusban a Vodafone. A koncepció nem teljesen egyedi, de a riválisok többnyire a magasabb árszegmensben vetélkednek.

Újabb saját márkás telefonnal egészíti ki olcsó készülékekből álló kínálatát a Vodafone. A cég várhatóan összes leányvállalatánál forgalomba kerülő Vodafone 555 Blue ugyan nem okostelefon, de tudását és felépítését tekintve az okostelefonok egyik, manapság népszerűnek számító funkciójára, a Facebook közösségi hálózat elérésére fókuszál.

A Vodafone 555 Blue teljes QWERTY gombsorral támogatja a szövegbevitelt, a mobil a manapság divatos érintőkijelzős kezelési móddal teljes mértékben szakít. A 2,4 hüvelykes képátlójú, 256 ezer szín ábrázolására képes, 320x240 pixel felbontású kijelző alatt található teljes billentyűzetnek része  a Facebook-alkalmazást indító dedikált gomb is, akárcsak a nemrég debütált HTC ChaCha esetében.

A piros szolgáltató újdonsága ugyanakkor tudásban nem tud versenyezni a mai okostelefonokkal, cserébe jóval kedvezőbb az ára. A mobilra a gyári választékon túl nem lehet majd alkalmazásokat telepíteni, de a mindössze 40 megabájtnyi belső memóriába nem is férne el ezekből sok, nem beszélve arról, hogy a 200 MHz-es órajelen ketyegő processzor sem tud kellő számítási kapacitást biztosítani a komplexebb szoftverek számára.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Ennél valamival komolyabb hiányosságok tapasztalhatók a mobil kommunikációs képességeit illetően: a Vodafone 555 Blue nem 3G-képes és nincs benne WLAN-rádió sem (a Bluetooth viszont támogatott). A készülék multimédiás képességei is az olcsó szegmens többi szereplőjéhez mérhetők, hiszen a Vodafone 555 egy mindössze 2 megapixeles kamerát tud felmutatni, ellenben van beépített FM-rádiója.

A Vodafone 555 a jövő hónapban jelenhet meg a Vodafone választékában, első körben az angol leányvállalatnál. Ott a hírek szerint nagyjából 18-20 ezer forintnak megfelelő angol fontért lehet majd elvinni a mobilt, feltöltőkártyás konstrukcióban.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 15:09

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.