Szerző: Koi Tamás

2011. július 28. 15:13

Olcsó Facebook-mobil jön a Vodafone-hoz

Kifejezetten olcsó, közösségi szolgáltatásokra kihegyezett QWERTY-s telefont dob piacra augusztusban a Vodafone. A koncepció nem teljesen egyedi, de a riválisok többnyire a magasabb árszegmensben vetélkednek.

Újabb saját márkás telefonnal egészíti ki olcsó készülékekből álló kínálatát a Vodafone. A cég várhatóan összes leányvállalatánál forgalomba kerülő Vodafone 555 Blue ugyan nem okostelefon, de tudását és felépítését tekintve az okostelefonok egyik, manapság népszerűnek számító funkciójára, a Facebook közösségi hálózat elérésére fókuszál.

A Vodafone 555 Blue teljes QWERTY gombsorral támogatja a szövegbevitelt, a mobil a manapság divatos érintőkijelzős kezelési móddal teljes mértékben szakít. A 2,4 hüvelykes képátlójú, 256 ezer szín ábrázolására képes, 320x240 pixel felbontású kijelző alatt található teljes billentyűzetnek része  a Facebook-alkalmazást indító dedikált gomb is, akárcsak a nemrég debütált HTC ChaCha esetében.

A piros szolgáltató újdonsága ugyanakkor tudásban nem tud versenyezni a mai okostelefonokkal, cserébe jóval kedvezőbb az ára. A mobilra a gyári választékon túl nem lehet majd alkalmazásokat telepíteni, de a mindössze 40 megabájtnyi belső memóriába nem is férne el ezekből sok, nem beszélve arról, hogy a 200 MHz-es órajelen ketyegő processzor sem tud kellő számítási kapacitást biztosítani a komplexebb szoftverek számára.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Ennél valamival komolyabb hiányosságok tapasztalhatók a mobil kommunikációs képességeit illetően: a Vodafone 555 Blue nem 3G-képes és nincs benne WLAN-rádió sem (a Bluetooth viszont támogatott). A készülék multimédiás képességei is az olcsó szegmens többi szereplőjéhez mérhetők, hiszen a Vodafone 555 egy mindössze 2 megapixeles kamerát tud felmutatni, ellenben van beépített FM-rádiója.

A Vodafone 555 a jövő hónapban jelenhet meg a Vodafone választékában, első körben az angol leányvállalatnál. Ott a hírek szerint nagyjából 18-20 ezer forintnak megfelelő angol fontért lehet majd elvinni a mobilt, feltöltőkártyás konstrukcióban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról