Szerző: Koi Tamás

2011. július 1. 10:39

Két új tablet a T-Mobile kínálatában

Ismét bővítette táblagép-kínálatát a T-Mobile: a céghez július elsején megérkezett a Huawei Ideos S7 Slim, illetve a HTC Flyer.

HIRDETÉS

Alig több mint két héttel a Motorola Xoom megjelenése után újabb táblagépek kerültek be a magyarországi T-Mobile választékába. A szolgáltató mától forgalmazza a Huawei Ideos S7 tabletet, valamint a HTC Flyert. A T-Mobile kínálatában így összesen négy tablet érhető el, beleértve az elsőként megjelent Samsung Galaxy Tabet.

A 7 hüvelykes képátlójú, 800x480 pixeles felbontású érintőkijelzővel ellátott Huawei Ideos S7 mind árszintjét, mind képességeit tekintve a szegmens belépőjének tekinthető. A készüléket 74 200 forintos listaáron adja a T-Mobile, de RelaxNet L, illetve RelaxNet XL díjcsomagokkal tízezer, illetve nulla forintért is elvihető - két év hűségvállalás esetén.

Az Ideos S7 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon processzorral rendelkezik, és alapkiépítésben 8 gigabájtnyi belső memóriája van. A kütyü Wi-Fi és Bluetooth-rádiót egyaránt kapott, emellett 3G-s modemet is építettek bele. Az eszközön az Android operációs rendszer 2.2-es verziója fut, ami a Google platformjának elsősorban okostelefonokra optimalizált, korábbi verziója.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A szolgáltató szintén mától árulja a HTC Flyert, a tajvani gyártó 7 hüvelykes, 1024x600 pixeles kijelzővel ellátott táblagépét. A felső-középkategóriás tablet tudásához mérten drágább is mint a Huawei megoldása: a listaára 166 ezer forint, és még RelaxNet XL csomaggal is 60 ezer forintba kerül a készülék.

A Flyer az Ideos S7-nél erősebb, 1,5 GHz-es processzorral rendelkezik, és a beépített háttértár mérete is jóval több: 32 gigabájt Az eszköz a WLAN- és Bluetooth-kapcsolaton túl szintén rendelkezik HSPA modemmel, valamint GPS modullal. A HTC Flyeren az Android OS 2.3-as verziója fut, melyet a gyártó a saját fejlesztésű, telefonokon is alkalmazott Sense interfésszel egészít ki. A készülék érdekessége, hogy stylus is jár hozzá, amivel a kijelzőjére rajzolni, jegyzetelni lehet.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 8. 01:52

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.