Szerző: Koi Tamás

2011. június 27. 10:10

Új generációs beltéri egység jön a UPC-hez

Kis késéssel ugyan, de végre elindul a UPC-nél a Horizon szélesebb körű tesztelése, majd a termék bevezetése. A kódnév vagy márkanév egy új beltéri egységet takar, melynek révén több interaktív funkció és több tartalom lesz elérhető a UPC-előfizetők számára.

Júliusban indul a végfelhasználói tesztelése a UPC új generációs beltéri egységeinek, melyet a Samsunggal közösen idestova egy éve fejleszt a Magyarországon is jelen lévő szolgáltató. A Horizon kódnevű projekt lényege, hogy az internetes tartalmakat és a lineáris, tévés tartalmakat egy készüléken, egyszerre lehessen elérni. Az új set-top box révén a UPC sok mai IPTV-s rendszernél fejlettebb szolgáltatást tud majd kínálni.

A Horizon lelkét egy telekommunikációs és médiahubként is üzemelő központi beltéri egység jelentheti majd. Ez az eddig megszokott funkciókon (adásfelvétel, elektronikus műsorújság stb.) túl egyebek mellett képes lesz a rögzített tartalmakat továbbadni (streamelni) a hierarchiában alacsonyabb szinten álló set-top box klienseknek. Az új rendszer emellett az otthoni hálózatba kötött számítógépekről is le tud majd játszani médiatartalmakat, valamint az internetelérés segítségével olyan interaktív funkciók is szerepelhetnek majd a repertoárban, melyeket eddig legfeljebb PC-kkel, vagy az újabb, prémiumkategóriás tévékészülékekkel lehetett csak elérni.

Az Intel processzort tartalmazó set-top boxon futó felhasználói felületet különféle widgetekkel lehet majd kiegészíteni, melyek közösségi szolgáltatásokhoz (pl. Facebook), online videomegosztó oldalakhoz (pl. YouTube), valamint más, egyszerűbb szolgáltatásokhoz (időjárás alkalmazások, hírolvasó rendszerek) nyújtanak hozzáférést a tévé képernyőjén keresztül.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A rendszer emellett telekommunikációs csomópontként is szolgálhat majd, vagyis akár vezetékes telefont is lehet a beltéri egységhez csatlakoztatni, de megfelelő webkamerával és alkalmazással akár a tévé képernyőjén közvetített videohívás is megoldható. Az új rendszer a UPC szerint a tartalomszolgáltatók számára is új lehetőségeket nyithat meg ahhoz, hogy a nézőkhöz a hagyományos adásfolyamon túl extra információkat, ajánlatokat is eljuttassanak.

Lapértesülések szerint a Horizon beltéri egységek a pilot projektet követően szeptember környékén lesznek még nagyobb előfizetői kör számára elérhetők, egyelőre csak a szolgáltató elsődleges piacán, Hollandiában. Úgy tudjuk, hogy a rendszert a magyar leányvállalat is át fogja venni, erre azonban idén aligha kerülhet sor.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 18. 01:18

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.