Szerző: Bodnár Ádám

2011. május 11. 11:04

Még idén megjelenhet a Diablo III

Nyilvánosságra hozta első negyedéves pénzügyi eredményeit a világ legnagyobb független játékkiadója, az Activision Blizzard. A cég bevétele és profitja is messze a várakozások felett alakult, az erős idei felhozatal miatt az éves terveket is megemelték a vezetők.

Tegnap este, a tőzsde zárása után tette közzé első negyedéves eredményeit az Activision Blizzard, amelyek a várakozásoknál sokkal jobban sikerültek. A vállalat 1,4 milliárd dolláros forgalom mellett 503 millió dolláros nettó eredményt könyvelt el, előbbi mutató 11 százalékkal, utóbbi 33 százalékkal emelkedett éves szinten. A nyereségesség javulásának hátterében elsősorban a jóval nagyobb nyereségtartalommal bíró digitális értékesítés felé való elmozdulás áll - a vállalat általánosan forgalmának már harmada származik innen. A kiváló eredmények miatt az Activision Blizzard megemelte éves előrejelzését is.

Az Activision Blizzard erősségei továbbra is a megszokott címek: az új Call of Duty epizód, ami tavalyi bemutatásakor minden elképzelhető rekordot megdöntött, még mindig népszerű. Az első negyedévben megérkezett hozzá az első letölthető küldetéscsomag (First Strike), amelyet 24 óra alatt 1,4 millióan töltöttek le az Xbox Live-ról és időarányosan 20 százalékkal több fogyott belőle mint a Modern Warfare 2 első kiegészítőjéből. Hasonlóan nagy sikert ért el az Escalation kiegészítő is, amely néhány napja jelent meg.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A vállalat idén további nagy durranásokkal készül a Call of Duty sorozat szerelmeseinek - még az idén várható a "Beachhead" online előfizetéses szolgáltatás, amelyet több éve fejlesztenek. A Beachhead képességeiről egyelőre nagyon keveset árul el az Activision, azt azonban már tudni lehet, hogy minden eddiginél erőteljesebb marketingkampány előzi majd meg az új rész érkezését. 2011-ben emellett mozifilmek alapján készült játékok egész sora is érkezik (X-Men, Spider-Man, Transformers, James Bond), valamint a gyerekeknek szánt Skylanders, amely a videojátékot a gyűjthető figurákkal kombinálja.

A Blizzard oldaláról a legnagyobb dobást a Diablo III érkezése jelentheti. Az elemzői tájékoztatón elhangzott, hogy a játék belső béta tesztelése a napokban kezdődött, a harmadik negyedévben pedig befut a nyilvános béta is. A fejlesztők gőzerővel dolgoznak, hogy a játék még az idén megjelenhessen, de a Blizzard szokás szerint kiemeli, hogy nem fognak kompromisszumot kötni minőség terén csak azért, hogy időre elkészüljön. A tájékoztatón elhangzott, hogy a StarCraft II nagy sikerrel rajtolt Kínában, és a világ legnépesebb országában hamarosan elérhető lesz az ingyenesen játszható Call of Duty, amely mikrotranzakciókra alapoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról