:

Szerző: Bodnár Ádám

2011. március 31. 14:41

Microsoft: az első lépések a privát felhő felé

Még lehet jelentkezni a Microsoft jövő heti IT-DEV-CON rendezvényére, ahol a fejlesztők mellett a rendszerüzemeltető szakembereke is számítanak.

Az üzemeltetőknek szánt előadások központi témája a privát cloud: a Microsoft célja annak bemutatása, hogyan is értelmezi a cég a privát felhő koncepcióját és milyen termékeket kínál az ügyfeleinek, hogy ilyen megoldásokat építhessenek, akár a meglevő gépparkjuk felhasználásával. A cloudok kapcsán gyakran felmerülő kérdés, hogy hogyan lehet azokat a meglevő vállalati informatikai infrastruktúrába illeszteni és a szolgáltatásokat felügyelni, erről is esik szó április 6-án.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az IT-DEV-CON célja, hogy a rendszereket üzemeltető szakemberek megismerhessék a Microsoft régóta elérhető, újonnan megjelent és később várható termékeit, amelyek egy privát cloud építése és működése kapcsán fontosak lehetnek. Ezek közé tartoznak a szerver operációs rendszerek, a Hyper-V virtualizációs köztesréteg, a Server App-V alkalmazásvirtualizációs technológia, valamint a System Center felügyeleti megoldások - az Operations Manager, a Configuration Manager, a Virtual Machine Manager és ezeknek az év végére ígért új verziói.

Az április 6-i rendezvény helyszíne a budapesti Millenáris, a program részletes leírása a TechNetKlub weboldalon érhető el. Azoknak is érdemes regisztrálni, akik nem tudnak a helyszínen jelen lenni, mivel az előadásokat élőben közvetítik, a felvételeket pedig utólag is vissza lehet majd nézni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.