Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Microsoft: az első lépések a privát felhő felé

Bodnár Ádám, 2011. március 31. 14:41
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Még lehet jelentkezni a Microsoft jövő heti IT-DEV-CON rendezvényére, ahol a fejlesztők mellett a rendszerüzemeltető szakembereke is számítanak.

hirdetés

Az üzemeltetőknek szánt előadások központi témája a privát cloud: a Microsoft célja annak bemutatása, hogyan is értelmezi a cég a privát felhő koncepcióját és milyen termékeket kínál az ügyfeleinek, hogy ilyen megoldásokat építhessenek, akár a meglevő gépparkjuk felhasználásával. A cloudok kapcsán gyakran felmerülő kérdés, hogy hogyan lehet azokat a meglevő vállalati informatikai infrastruktúrába illeszteni és a szolgáltatásokat felügyelni, erről is esik szó április 6-án.

Az IT-DEV-CON célja, hogy a rendszereket üzemeltető szakemberek megismerhessék a Microsoft régóta elérhető, újonnan megjelent és később várható termékeit, amelyek egy privát cloud építése és működése kapcsán fontosak lehetnek. Ezek közé tartoznak a szerver operációs rendszerek, a Hyper-V virtualizációs köztesréteg, a Server App-V alkalmazásvirtualizációs technológia, valamint a System Center felügyeleti megoldások - az Operations Manager, a Configuration Manager, a Virtual Machine Manager és ezeknek az év végére ígért új verziói.

Az április 6-i rendezvény helyszíne a budapesti Millenáris, a program részletes leírása a TechNetKlub weboldalon érhető el. Azoknak is érdemes regisztrálni, akik nem tudnak a helyszínen jelen lenni, mivel az előadásokat élőben közvetítik, a felvételeket pedig utólag is vissza lehet majd nézni.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!