Szerző: Dojcsák Dániel

2011. március 1. 16:43

Jön az iGO Primo iPhone-ra

A navigációs megoldásokat gyártó Nav N Go zászlóshajója, az iGO Primo a tavaszi szezontól a PNA-k után iPhone-ra is elérhetővé válik. A program a korábbi verziókhoz hasonlóan az App Store-ból lesz megvásárolható.

Azon iPhone-tulajdonosok, akik már megvásárolták az iGo My Way korábbi verzióját, ingyenes szoftverfrissítésként juthatnak hozzá a több képességgel felvértezett változathoz. A megújult alkalmazás a PNA-s verzióhoz képest is tartogat meglepetéseket, például azt, hogy itt a Retina Display felbontásra is optimalizálták a programot, azaz a fejlesztők elsősorban az iPhone 4 tulajdonosokat szeretnék megcélozni.

Az iGO Primo a My Way-hez képest olyan extrákkal kedveskedik a vezetőknek, mint a közlekedési táblák megjelenítése, a Historical Speed funkció, ami a korábbi utazások, illetve az online adatbázisok sebességadatait figyelembe véve tervez útvonalat, ami a városi közlekedésben lehet igen hasznos. Emellett a korábban megtett útvonalak alapján egyből felajánl lehetséges úticélokat, figyelembe véve a napszakot. A Time Sense funkció pedig arról gondoskodik, hogy az időszakokra vonatkozó korlátozások se maradjanak ki, például a csak éjjel érvényes sebességhatárok vagy a nappalra vonatkozó kanyarodási korlátok.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A My Way-hez képest több mint 100 kisebb-nagyobb fejlesztést tartalmazó iGO Primo több mint 20 regionális kiadásban lesz elérhető, nagyjából olyan felosztásban, ahogy azt már eddig is megszokhatták a vásárlók. Pluszt az jelent, hogy az egyes országokra jellemző helyi specialitások is bekerültek az adatbázisba, így például az orosz, bolgár és cseh házszámok külön pontokként vannak letárolva, hiszen ezekben az országokban a házszámok nem szabályos sorban követik egymást.

Külön megvásárolható extraként az iPhone-felhasználók is hozzáférhetnek az online forgalmi adatokhoz, illetve a sebességmérő kamerák adatbázisához, ezeket ugyanis nem tartalmazza a normál kiszerelés. A bemutató egyébként a hannoveri CeBIT-en lesz, s valamikor ez után jelenik majd meg publikusan is az App Store-ban a szoftver. Az iGO My Way for iPhone teljes Európa térképpel 89 dollárba kerül, valószínűleg ez lesz az ára a Primónak is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról