:

Szerző: Koi Tamás

2010. december 9. 16:00

Gondok voltak a T-Mobile hálózatával

Csütörtök délután ismét jelentős számú előfizetőt érintő műszaki hiba lépett fel az egyik hazai mobilszolgáltatónál: a T-Mobile hálózatán akadozik a 3G-s szolgáltatás, de van akinek a hangszolgáltatás sem működik.

A Magyar Telekom hivatalos tájékoztatása szerint elsősorban a 3G adatszolgáltatást és részben a hangszolgáltatást is érintő hiba tapasztalható a hálózaton. A hiba okának feltárása folyamatban van, amelyről a szolgáltató a későbbiekben további tájékoztatást ígér. Egyelőre nem tudni, hogy hány ügyfél érintett, és milyen régiókban akadozik a szolgáltatás, és azt sem tudni pontosan, mikor keletkezett az üzemzavar (az első jelentések nagyjából 15:00 körül érkeztek Twitterre és Facebookra).

A HWSW rögtönzött tesztje szerint Budapest belvárosában elérhetetlen a 3G-szolgáltatás, emellett a hívások nagyjából 60-70 százalékban épülnek fel, ugyanakkor 30-as számon el tudtuk érni a T-Mobile sajtóosztályát, ahol ugyanazokat az információkat mondták el nekünk, amit az első tájékoztató e-mailben is küldtek. A cég Facebookon és Twitteren is egységesen, a hiba megjelenését követően, nagyjából 15-20 percen belül tájékoztatta ügyfeleit.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A magyarországi mobilszolgáltatók az elmúlt egy évben több esetben is kénytelenek voltak szembenézni kisebb-nagyobb üzemzavarokkal: Az évet a Vodafone kezdte, április 23-án hajnalban a szolgáltató hálózata részlegesen használhatatlanná vált a cég 1-es számú kapcsolóközpontjának üzemzavara miatt. A hiba az előfizetők 10-15 százalékát érintette a Vodafone tájékoztatása szerint.

Nem egészen egy hónapja, november 23-án a délelőtti órákban a Telenor internetszolgáltatása omlott össze rövid időre országos szinten, emellett a beszédszolgáltatások is akadoztak. A T-Mobile-nak nagyjából egy éve, december 4-én ezeknél jóval súlyosabb hibával kellett szembenéznie, a szolgáltató hálózata ugyanis egy szoftverfrissítés miatt annyira túlterheltté vált, hogy nem tudta kiszolgálni a terminálokat - ennek hatására majd a fél ország mobilszolgáltatás nélkül maradt nagyjából fél napon keresztül. A T-Mobile cserébe később ajándék percekkel kárpótolta ügyfeleit.

Frissítés: 17:30-kor a szolgáltató közölte, hogy a mobil hangszolgáltatás zavartalanul működik a hálózaton.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.