Szerző: Dojcsák Dániel

2010. december 2. 15:10

Mi lesz a jövő "Rubik-kockája" ?

December 7-én második alkalommal rendezik meg az Innovációs TechShow-t, ahol a magyar technológiai cégek legújabb találmányaikat, fejlesztéseiket mutatják be a nagyközönségnek.

A TechShow nem titkolt célja, hogy a magyar közegben a nagy nemzetközi kiállításokhoz hasonló szerepet töltsön be, mint amilyen a minden januárban Las Vegasban tartott CES is. A konferencia elsősorban a hazai IT-szakma számára akarja bizonyítani, hogy itthon is van kreativitás és hazánkból is lehet piacképes szolgáltatásokat és termékeket elindítani. A délutáni rész mindenki számára nyitott, így a kiállítók a betérő látogatóknak is megmutathatják dédelgetett termékeiket, illetve azonnal felhasználói visszajelzéseket is gyűjthetnek.

A rendezvény igyekszik szakítani a klisékkel, s a szokványos konferencia, kiállítás és vásár hangulat helyett, itt egy látványos berendezés fogadja majd a látogatókat, s a standok szerepét is újraértelmezték. A dizájn a MOME (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) hallgatóinak keze munkáját dicséri, akik 3000 VHS-kazettából és az azokban lévő szalagokból építik fel a Merlin rendezvénytermében a dekorációt. A konferencia szintén rendhagyó, az előadások rövidek, tömörek lesznek, s a tempó sem lesz olyan feszített, mint általában. A szünetek hosszúak, s cél, hogy a látogatók, résztvevők beszélgethessenek egymással és a kiállítókkal is.

25 csillag született

Idén 25 cég mutatkozik be 25 új ötlettel vagy termékkel, s nem az elcsépelt lerágott csontokat kell újból ízlelgetnie a látogatóknak. Látható lesz élőben a HWSW által már kipróbált Hybridbox, illetve HomeSys, továbbá a Helloandroid.com győri csapat megmutatja a díjnyertes 5 Minutes Break alkalmazását, az iPONT egy 65 hüvelykes, szemüveg nélkül működő 3D-kijelzőt hoz, a Gravity a webes ajánlórendszerét demózza, s érdemes még odafigyelni a TcT Hungary iBAU nevű épületautomatizálási rendszerére is. A teljes lista (leszámítva egy meglepetés-bejelentést, amiről elsőként a HWSW olvasók láthatnak egy részletes bemutatót jövő hét kedden) megtekinthető az Innovációs TechShow 2.0 hivatalos weboldalán, ahol a részletes program, a késői regisztráció és a Facebook-oldal információi is fellelhetőek.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A hivatalos program részeként egyébként dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára is tart egy előadást, ahol várhatóan a hallgatóság megismerkedhet a jelenleg is kidolgozás alatt álló Digitális Magyarország stratégia első kézzelfogható részleteivel is. Az ő előadását a Magyar Telekom vezetőjének beszámolója követi, aki azon túl, hogy a "Hogyan csináljunk sikergyárat Magyarországon?" kérdésre válaszol, cége jövő évi innovációs és fejlesztési terveibe is enged némi betekintést. A nap folyamán erős kiemelést kapnak még a mobilos innovációk, s találkozhatunk mobil kupon megoldással, mobilos dokumentumkezeléssel és online zenei szolgáltatással is.

Nagy találkozás

A rendezvényen a termékek bemutatásán lesz a fókusz, s a fejlesztők nem szórólapokkal bombázzák majd a látogatókat, katalógusok és információs füzetek helyett tényleg működő, élő demókat lehet majd látni majd maguktól a termékek vagy szolgáltatások létrehozóitól. A TechShow idei felhozatala már elég csábító, a távlati terv, hogy a következő években kinője magát még komolyabb, a hazai trendeket nemcsak bemutató, de meg is határozó eseménnyé. Ezen felül fontos szerepe van a találkozónak abban is, hogy a szakpolitika ne csak az íróasztal mögül találkozzon a hazai K+F-fel, hanem élőben is. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szinte teljes létszámban kivonul, s a nap során lehet őket is kérdésekkel bombázni azzal kapcsolatban, hogy mi várható a kormányzattól 2011-ben.

Ugyanígy közösségépítő szerepet játszik a TechShow a politika mellett a fejlesztők, IT-piaci szereplők, befektetők civil szervezetek és az érdeklődők között is, ugyanúgy, ahogy teszi azt az esemény szervezője, a Mobilitás és Multimédia Klaszter az év további részében. A startupok, ötletgazdák, szakértők számára erősen ajánlott a megjelenés, hiszen be lehet gyűjteni a többiek tapasztalatait, megtalálni a megfelelő partnereket a jövőbeni projektekhez, vagy éppen hírt adni egy-egy újdonságról.

További információk az Innovációs TechShow 2.0 hivatalos weboldalán

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról