Szerző: Koi Tamás

2010. november 22. 14:35

A Telenor szerint a Galaxy Tab hatalmas telefon

Holnaptól a Telenor kínálatában is megjelenik a Samsung androidos táblagépe, a Galaxy Tab. A készüléket már a Vodafone és a T-Mobile is árulja - mindkét szolgáltató jobb ajánlattal rendelkezik ügyfelei számára.

A Telenor Magyarország a három hazai mobilszolgáltató közül utolsóként dobja piacra a Galaxy Tabet november 23-án. A szolgáltató a részletekkel kapcsolatban már kiértesítette azokat az ügyfeleket, akik előzetesen regisztráltak a termék weboldalán, így megvan a forgalmazásban résztvevő üzletek listája, illetve a tablet fogyasztói ára is. Utóbbi tekintetében a norvég tulajdonú operátornak sikerült alaposan rálicitálnia a versenytársakra: a Galaxy Tab mind a T-Mobile-nál, mind a Vodafone-nál olcsóbb.

A szolgáltató holnaptól a hírlevélben szereplő információk szerint legkevesebb 130 ezer forintért árulja majd a Galaxy Tabet, úgynevezett "felső kategóriás" hangalapú lakossági előfizetéssel (melyre természetesen hűségszerződést kell kötni). Lapunk úgy tudja, hogy a Telenornál a 180 perc, a 360 perc, a 600 perc, az 1200 perc, a 100 hívás és a 200 hívás, valamint a Mobilkvartett 1000 és 3000 tarifacsomag számít felső kategóriás előfizetésnek, a Galaxy Tabet elsősorban ez utóbbi két tarifával ajánlja a szolgáltató.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát?

Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát? Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

A táblagép a Vodafone-nál ehhez képest már 88 ezer forinttól elvihető, feltéve, hogy az ügyfél két évre előfizet a 8 gigabájtos forgalmi korlátot tartalmazó Netbook Nonstop tarifára, havonta 9 ezer forintért. Ha valaki nem akar ennyit szánni mobilnetre, és beéri 2 gigabájt adatforgalommal, ennél valamivel nagyobb induló összeget, 99 ezer forintot kell fizetnie a készülékért cserébe - majd utána két évig havonta 6 ezret a szolgáltatásért.

A Samsung Galaxy Tab forgalmazását elsőként a T-Mobile kezdte meg hazánkban október végén. A cég a Vodafone-hoz hasonlóan mobilnet-tarifákkal egybecsomagolva is árulja a terméket az előfizetők a 7 GB forgalmi korlátot tartalmazó, havi 6400 forintba kerülő Relaxnet L csomaggal 132 905 forintért vihetik haza a táblagépet, míg a 14 gigabájtos, havonta 9400 forintba kerülő Relaxnet XL-lel 94 905 forintba kerül a kütyü. A T-Mobile szokásához híven kamatmentes részletfizetési lehetőséget is kínál, melyben 33 ezer forinttól is elvihető a készülék - a további, havi 4165 forintos részletek két éven keresztül esedékesek.

Bár a Galaxy Tab használható beszédhívások lebonyolítására, kérdéses, hogy valójában hányan akarnak egy 7 hüvelykes képátlóval rendelkező óriási érintőkijelzős okostelefonnal telefonálni - a T-Mobile és a Vodafone megközelítése ezért valamivel életszerűbbnek tűnik a Telenor beszédalapú tarifákkal egybecsomagolt megoldásánál.

a címlapról