Szerző: Koi Tamás

2010. november 17. 11:39

Flottában értékesítene mobilnetet az Invitel

Mostantól a lakossági és kisvállalati ügyfelek mellett nagyvállalatoknak és cégeknek is kínál csomagolt szolgáltatásként mobilnetet az Invitel.

Az Invitel nagyvállalati ügyfelei mostantól telefonvonal, ADSL-előfizetés, de akár szerverelőfizetés, vagy szervervirtualizációs szolgáltatás mellé is igényelhetnek mobilnetet. A szolgáltató szerint nagy jövője van a mobilnetet is tartalmazó csomagolt szolgáltatásoknak - ilyen megoldást elsőként egyébként a vezetékes és mobil üzletággal egyaránt rendelkező Magyar Telekom nyújtott ügyfeleinek itthon.

Az Invitel vállalati ügyfelei több, különféle szolgáltatásokat tartalmazó komplett irodai megoldás közül választhatnak, melyek mellé egyedi feltételek alapján igényelhető a mobilinternetes szolgáltatás. A szolgáltató ADSL-ügyfelei számára alapesetben a Net&Go Control tarifákat kínálja, melyek 1, 3, 5 és 15 gigabájt forgalmi keretet tartalmaznak, a rugalmasan összeállítható üzleti csomagok mellé azonban ezektől eltérő paraméterekkel rendelkező tarifák is választhatók, adott esetben flottakedvezménnyel.

A budaörsi székhelyű távközlési cég tavaly nyáron kezdett mobilnetet forgalmazni, eleinte lakossági ügyfeleinek, ADSL internet mellé kiegészítő szolgáltatásnak (Net&Go). A vállalat a Telenor infrastruktúráját veszi igénybe a mobilnetes szolgáltatáshoz, melyet saját márkanéven árul, és saját maga is szerződik az ügyfelekkel. Az Invitelnél a HWSW kérdésére elmondták, eddig nagyjából húszezer előfizetést kötöttek a mobilinternet-szolgáltatás bevezetése óta.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A szolgáltató a lakossági piacon is igyekszik csomagolt szolgáltatásokkal minél több ügyfelet megnyerni magának - a cégnél az ügyfelek ezért október eleje óta előfizethetnek vezetékes hangszolgáltatást, DSL internetet, IPTV-t, mobilnetet tartalmazó csomagra is. Az Invi4 konstrukcióhoz hasonló csomagolt szolgáltatást a Magyar Telekom is árul, a T-Home és a T-Mobile márkák szolgáltatásaiból összeálló díjcsomag-család (Paletta) azonban nem mobilnetet, hanem mobilhang-szolgáltatást kínál alapesetben az ügyfeleknek.

A távközlési vállalat szerint a csomagolt szolgáltatásokra a jövőben egyre komolyabb igény mutatkozik majd, mivel a magyar háztartások több mint negyede legalább négy távközlési szolgáltatásra fizet elő, és ha ezeket egy szolgáltató nyújtja, jelentős árkedvezmény érhető el az ügyfelek számára. Az Invitelnél ezzel együtt úgy látják, hogy a távközlési piacon az árak további csökkentése egyedül a csomagolt szolgáltatások révén valósulhat meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról