:

Szerző: Bizó Dániel

2010. október 13. 12:27

Masszív távmenedzsment képességet kap a LogMeIn

Nagyban megkönnyíti a rendszergazdák munkáját a LogMeIn legújabb fejlesztése, amellyel automatizálhatóak a gépparkokon elvégzett műveletek, így sok számítógép esetén rengeteg idő takarítható meg.

A magyar fejlesztésű LogMeIn számítógépek egyszerű és sokoldalú távoli menedzselhetőségét teszi lehetővé, beleértve a felhasználó asztalának monitorozását és a vezérlés átvételét is, aminek eredményeként teljes körű jogosultságok nyerhetőek. Az Intel vPro chipsettel szerelt gépek hardveres támogatásával akár kikapcsolt állapotból is feléleszthetőek a gépek. A távmenedzsment a LogMeIn esetében eddig azonban gépenként zajlott, így a rendszergazdáknak bizonyos feladatokhoz egyesével kellett a PC-ket kezelniük, ami nemcsak repetitív, hanem igen hosszadalmas is.

Ezen változtat a LogMeIn Pro2 legújabb képessége, a One2Many. Ahogyan azt már sejteni lehet, és neve is elárulja, a One2Many lehetővé teszi, hogy egy-egy feladatot tetszőleges számú gépre érvényesítsünk, szükségtelenné téve annak egyesével történő repetitív elvégzését. Ezzel például PC-k tucatjaira vagy százaira telepíthető egy új szoftver rendkívül egyszerűen és hatékonyan, a One2Many a telepítőfájlok szétterítését és felmásolását is elvégzi a háttérben ehhez, minden gépen helyben történik a telepítés, mint bármikor máskor. Ez bár nagy hálózati forgalmat eredményezhet, ugyanakkor nem teszi szükségessé új hálózati tárhely létrehozását, sem az erőforrás elérésének bekonfigurálását, vagyis spórol a rendszergazdák idejével.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az alkalmazások telepítése vagy eltávolítása természetesen csak az egyik automatizálható távmenedzsment feladat a sok közül. Ezentúl több gépre lehet érvényesíteni utasításokat, programok vagy kötegelt lokális parancsok lefuttatása, a regisztrációs adatbázis (registry) módosítása, az egyes alkalmazások frissítéseinek terjesztése, amelyekre sablonokat is kínál a szoftver, de a LogMeIn szerint teljesen egyedi feladatokat is létre lehet hozni. A One2Many béta tesztjében több mint 4 ezer fő vett részt, amelyben többek közt egy amerikai kereskedő 300 üzletében telepített távolról szoftvert. Az új képesség ingyenes a meglévő előfizetők számára.

A LogMeInt 2003-ban alapította egy magyar programozó, Anka Márton, aki korábban az Uproar online játékhálózati vállalkozásban működött közre, míg a Vivendi fel nem vásárolta azt. Az eredetileg 3am Labs néven induló cég az alapítást követően nem sokkal a Massachusetts állambeli Woburnba, Boston közelébe települt, hogy ezzel segítse a befektetői és iparági kapcsolatok kiépítését. Innen érik el az iparág nagy részét és az amerikai piacot, valamint innen irányítják a globális marketinget is. Az európai piacot Amszterdamból fedi le a cég, míg a távol-keleti térséget Sydneyből igyekeznek megfogni.

A cég tavaly tőzsdére vonult, a papírjai azóta 80 százalékot erősödtek, az idei második negyedévben 23 millió dolláros árbevételt, vagyis a 4,6 milliárd forintot ért el, és nagyjából 760 millió forintnak megfelelő üzemi szintű nyereséget termelt. A cég tőzsdei értéke 842 millió dollár jelenleg, vagyis 165 milliárd forint. A LogMeIn fejlesztői központja Budapesten, az Andrássy úton található, itt foglalkoznak lényegében a cég összes termékének és technológiájának alkalmazott kifejlesztésével és tesztelésével - itt 141 főt foglalkoztat a cég, szegedi csapata pedig 23 fős. A csapat következő nagyobb dobása egy online konferencia megoldás lehet, amelynek lesz ingyenes elérhető verziója is, hasonlóan a távmenedzsmenthez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.