Szerző: Koi Tamás

2010. október 12. 15:00

AXN tartalmak a Sony Ericsson mobilokon

Két országra kiterjedő megállapodásuk keretén belül az AXN tévécsatorna és a Sony Ericsson hazánkban is elérhetővé tette azt az alkalmazást, mellyel az Xperia mobilokon az AXN tévéműsorai utólag is megnézhetők.

A műsorok már egy nappal a televíziós vetítés után felkerülnek az AXN Player alkalmazásra, ahonnan egy hétig érhetők el a felhasználók számára. A rendszer egyelőre csak bizonyos Sony Ericsson készülékekkel, így az X10 család tagjaival, valamint a hamarosan boltokba kerülő X8-cal használható, és kizárólag a T-Mobile által forgalmazott mobilokkal működik - igaz, a tartalmak eléréséhez nem feltétlenül szükséges mobilnet-elérés.

A csatorna műsorain felül az AXN Player hozzáférést biztosít az AXN híreihez, a blogbejegyzésekhez és a csatorna műsorbeosztásához. Sokak számára hasznos extra lehet, hogy a felhasználók beállíthatják, hogy mobiltelefonjuk figyelmeztesse őket kedvenc műsoruk tévés kezdetére. A mobilos tévézők emellett alkalmazás segítségével megoszthatják ismerőseikkel a Facebookon, a Twitteren, SMS-ben, illetve e-mailen, hogy éppen melyik műsort nézik az AXN Playeren.

A Sony Ericsson és a T-Mobile felhívja a figyelmet, hogy az alkalmazás használatához, illetve a televíziós műsorok megtekintéséhez 3G-s internetkapcsolatra, vagy WLAN-alapú internetkapcsolatra van szükség. Tekintve, hogy a cégek kalkulációi szerint egy percnyi használat hozzávetőlegesen 2,6-4,4 megabájtnyi forgalmat generál, nem árt, ha az előfizető nagyobb adatforgalmi korláttal rendelkező mobilnet-konstrukcióval rendelkezik, feltéve, hogy mobilinterneten keresztül kívánja használni az alkalmazást.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az AXN Player típustól függően egyes készülékeken azonnal elérhető, a korábban a T-Mobile-nál vásárolt vagy még nem előre telepített lejátszóval a szolgáltatónál kapható, a fenti listában szereplő Sony Ericsson készülékekre pedig számítógépen keresztüli utólagos szoftverfrissítéssel érhető el.

Az AXN tévécsatorna testvércsatornájával, az Animax-szal együtt korábban már megállapodott hasonló tartalmú szolgáltatás nyújtásáról a Sonyval, akkor a PlayStation üzletággal kötött szerződés alapján a Sony PlayStation 3 konzolok menüjében jelent meg az AXN Player, melyet aktív internetkapcsolat esetén lehet használni kizárólag videós anyagok streamelésére.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról