Szerző: Koi Tamás

2010. október 12. 11:19

November 10-én indul a magyar Xbox LIVE

Öt év kellett hozzá a Microsoftnak, de végül a meglehetősen hosszú huzavona után Magyarországon is elérhetővé válik az Xbox konzolok online rendszere, az Xbox LIVE.

Az online szolgáltatás november tizedikétől használható hivatalosan immár a magyarországi Xbox-vásárlók számára is. A cég hazai képviseleténél igyekeztek leszögezni, hogy elsőként a játékokra és a közösségteremtő szolgáltatásokra fektetnek hangsúlyt. A repertoár ezért egyelőre nem teljes, főként az audiovizuális tartalmak (letölthető zenék, filmek) hiánya a feltűnő, de a cég magyarországi illetékesei ígérik, mindent megtesznek annak érdekében, hogy idővel a szolgáltatás teljes választékát el tudják érni a magyarországi ügyfelek.

Jó hír lehet a külföldi címmel, "nem támogatott" módon regisztrált felhasználók számára, hogy fiókjukat november 10-től honosíthatják, bár nem biztos, hogy mindenki jól jár a váltással, amiből ráadásul nincs is visszaút, vagyis ha valaki átállította a régióját Magyarországra, nem tud többé visszajelentkezni az amerikai szolgáltatásba. A honosított fiók ezzel együtt minden paraméterét tekintve változatlan marad, nem vesznek el sem a mentett játékállások, eredmények, sem a Microsoft Points pontok.

Fontos, hogy a honosítás után egyelőre nem lehet újra letölteni a korábban más régióból megvásárolt játékokat, zenéket, videókat, a Microsoft ezért azt ajánlja a felhasználóknak, hogy ilyen jellegű tartalmaikat még a váltás mentsék le külső adathordozóra. Az Xbox LIVE mellett a Games for Windows - LIVE is megjelenik itthon honosított változatban, a honosítás azonban nem jelenti azt, hogy a kezelőfelület is tud majd magyarul - ez a cég szerint még "várat magára".

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az Xbox 360 konzolokat megjelenésük óta lehet kapni hazánkban, a Microsoft hazai képviselete gyakorlatilag ettől az időponttól kezdve próbálta elérni, hogy az Xbox LIVE a magyar vásárlók számára is elérhető legyen. A cég legfőbb konzolpiaci riválisának tekintett Sony a PlayStation 3 forgalmazásának kezdete, vagyis 2007 márciusa óta elérhetővé tette az online játékra használható PlayStation Network rendszert, a tartalomdisztribúciós csatorna (PlayStation Store) azonban a mai napig nem érhető el itthon - a cég illetékese legutóbb úgy nyilatkozott a HWSW-nek, hogy a bevezetés "közel van".

Az Xbox LIVE magyarországi bevezetése ezzel együtt aligha véletlenül áll olyan közel a Windows Phone 7-alapú okostelefonok, illetve az operációs rendszer bejelentéséhez: a Microsoft új platformján éppúgy használható lesz a szolgáltatás, mint PC-n, vagy Xboxon. A cég hazánkban is kétféle konstrukcióban nyújtja a LIVE-ot: a Silver előfizetés ingyenes, az online játékhoz és extra tartalmakhoz is hozzáférést engedő Gold-ért 12 hónapos előfizetés esetén 14999 forintot kell fizetni, a 2100 Microsoft Points pontot tartalmazó feltöltőkártya pedig 6999 forintért lesz kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról