Szerző: Koi Tamás

2010. október 5. 16:19

Kisméretű táblagépet dob piacra a Fujitsu

Hamarosan Magyarországon is forgalomba kerül a Fujitsu egyik legkisebb táblaformátumú PC-je, a Lifebook T580.

A hagyományos táblaszámítógépek felépítését követő, mindössze 10,1 hüvelykes kijelzővel ellátott Lifebook T580 használata a gyártó szerint nem jár együtt a kategória legtöbb tagja által kiváltott frusztrációval, a gép ugyanis nemcsak kényelmi funkcióit tekintve igyekszik a versenytársaknál többet kínálni, hanem a gép nyers számítási teljesítményét tekintve is túlszárnyalja a jellemzően olcsóbb megoldásokat.

A szeptemberi IFA-n bemutatott Lifebook T580-ba az ebben a szegmensben előszeretettel alkalmazott Intel Atom processzor helyett Intel Core i5 CPU kerül, a hazai viszonteladóktól rendelhető konfiguráció további paraméterei azonban egyelőre nem ismertek. Annyi bizonyos, hogy a gép szériafelszereltségéhez tartozik majd a biometrikus ujjlenyomat-azonosító, a WLAN- és Bluetooth-rádió, a gép emellett GPS modullal is ellátott HSxPA-modemmel is kérhető.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az alig 1,4 kg súlyú LIFEBOOK T580 a két irányban elforgatható kijelző egyszerű átfordításával noteszgépből táblagéppé alakítható. A teljes értékű érintőképernyő lehetővé teszi a négy ujjal végzett többpontos érintésvezérlést, 14 különböző ujjmozdulatot ismer fel, támogatja a dupla érintést (double tapping), az érintésalapú görgetést, nagyítást és elforgatást. A gyártó ígéri, hogy a kijelző még erős napsütésben is tisztán látható lesz, többek közt a kijelző fényerejét automatikusan a környezet fényviszonyaihoz igazító környezetifény-érzékelőnek (Ambient Light Sensor) köszönhetően. A zsírtaszító bevonat emellett gondoskodik róla, hogy ne maradjanak zavaró ujjlenyomatok a felületen.

A Fujitsu új táblagépének hazai árát egyelőre nem tudta megmondani a gyártó, a terméket beharangozó sajtóközleményben szereplő információk szerint azonban ez a cég kínálatának legolcsóbb átalakítható formátumú számítógépe. A Lifebook T580 novemberben kerülhet a boltok polcaira Magyarországon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról