Szerző: Koi Tamás

2010. szeptember 30. 12:30

Ingyen Wi-Fi a Volánbusz járatain

Ingyen internetezhetnek az utasok a Volánbusz egyes távolsági járatain, miután a cég megállapodást kötött az infrastruktúrát biztosító Vodafone-nal.

A szolgáltatás igénybevételéhez a Vodafone mobilinternet megosztására alkalmas mobil hotspotokkal szerelt fel bizonyos buszokat, melyek a cég közleménye szerint összességében lefedik a teljes távolsági buszhálózat 60 százalékát. A buszon utazó ügyfelek noteszgépjükkel, vagy okostelefonjukkal szeptember 30-tól térítésmentesen internetezhetnek a buszokra telepített eszközök segítségével az utazás időtartama alatt.

A Vodafone nem először nyújt utazóknak hasonló szolgáltatást: a cég idén a reptéri minibusz-szolgálattal állapodott meg, így a repülőtérre utazók, vagy a hazaérkező utasok hasonló eszközök segítségével internetezhetnek a minibusz-flotta járműveinek egy részén. A vállalat a minibuszokra és a távolsági buszokra telepített mobil hotspotokat egyelőre nem hozta kiskereskedelmi forgalomba, vagyis az eszközt nem vásárolhatják meg a szolgáltató egyéni ügyfelei, jóllehet hasonló megoldást a Telenor már tavaly forgalomba hozott.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az operátor több olyan mobilinternetes eszközt is forgalmaz, mely az internet megosztására is alkalmas, ezek azonban kivétel nélkül külön áramellátást igényelnek, és egy USB-s modem is szükséges az internetkapcsolat létesítéséhez. A Vodafone vélhetően az egyéni ügyfelek számára is elérhetővé teszi az R201 típusú mobil hotspotot, melyet augusztusban hozott forgalomba a szolgáltató több országban.

A szolgáltatás sávszélessége nyilvánvalóan erősen függ a busz földrajzi helyzetétől, vagyis az internet olyan helyeken használható megfelelő sebességgel, ahol 3G-s kapcsolat áll rendelkezésre. A volánbusz saját weboldalán éppen ezért felhívja a figyelmet, hogy a szolgáltatás meglétével és sebességével kapcsolatban nem vállal felelősséget. A szolgáltatásairól további információ a www.volanbusz.hu/wifi oldalon található.

a címlapról