Szerző: Koi Tamás

2010. szeptember 13. 10:35

Megérkezett a T-Mobile-hoz az első iPhone 4 szállítmány

Már a magyarországi T-Mobile raktáraiban vannak az első olyan iPhone 4 készülékek, melyek várhatóan napokon belül gazdára találhatnak a szolgáltató új, vagy meglévő ügyfeleinél.

Bár az árusítás kezdetének időpontját továbbra sem tudni, a HWSW biztos forrásból úgy értesült, hogy megérkezett a hazai T-Mobile-hoz az új generációs iPhone-ok első szállítmánya. A cég lesz az első, amelyik hazánkban megkezdi a forgalmazást, de aligha az egyetlen: nyílt titok ugyanis, hogy a Vodafone is forgalomba hozza az iPhone 4-et itthon, valamint - vélhetően későbbi időpontban - a Telenornál is megjelenik az Apple-telefon.

Az új iPhone forgalmazása várhatóan hasonló keretek közt történik majd, mint az eddigi két évben, vagyis a T-Mobile egy nagyszabású esemény keretén belül adja át az első példányokat a legkitartóbb ügyfeleinek, akik rendszerint órákat állnak sorba azért, hogy elsők közt jussanak hozzá az újdonsághoz. A céghez azonban eleinte meglehetősen kis volumenű készlet kerül csak a telefonokból, ami más piacok tapasztalatait alapul véve idén sem lesz másként, vagyis vélhetően idén is lesz várólista, akárcsak az eddigi években.

A T-Mobile tavaly előrendeléseket is felvett az iPhone 3G S-re, idén ilyen jellegű akciónak egyelőre nincs nyoma, vagyis az ügyfeleket ezúttal érkezési sorrendben szolgálja ki a cég, alighanem csupán néhány kiemelt T-Pontban. Tavaly a kiemelt üzletekben is órák alatt elfogyott a nyitókészlet, akik akkor nem jutottak telefonhoz, heteket, vagy akár hónapokat voltak kénytelenek várni, az ellátás csak az év végén normalizálódott.

A logisztikát teljes egészében kézben tartó Apple-nek ettől függetlenül a kezéből esznek az olyan nagy múltú telekommunikációs óriásvállalatok, mint amilyen a magyar piacra is kiterjedő értékesítési folyamatot megszervező Deutsche Telekom, vagy éppen a Vodafone. Ez a viszony azonban hamarosan változhat, legalábbis erre utal, hogy a Deutsche Telekom honos piacért felelős igazgatója az elmúlt hetekben az eddig megszokottól eltérően szokatlan, bíráló hangnemben kommentálta az Apple logisztikai politikáját, mely a német nagyvállalat szerint az Egyesült Államokon kívül másodlagos piacként tekint minden országra. Niek Jan van Damme, a német Focusnak adott interjújában elmondta, a helyi T-Mobile-nál jelenleg is több tízezer olyan ügyfél van várólistán, akik kilenc hete várakoznak az iPhone 4-re.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról