Szerző: Bodnár Ádám

2010. június 18. 11:34:00

Az első Lenovo notesz 3D kijelzővel

Kimondottan otthoni felhasználásra szánt, játékra és szótakoztatásra tervezett noteszt mutatott be a Lenovo. Az IdeaPad Y560d érdekessége a 3D kijelző, amelyhez a szükséges szemüveget is mellékeli a cég.

Piacra dobta első 3D kijelzővel rendelkező noteszgépét a Lenovo. A játékra és multimédiás felhasználásra szánt Y560d kijelzője 15,6 hüveylkes, LED háttérvilágításos, 16:9 képarányú és 3D megjelenítésére alkalmas, az élvezethez persze a felhasználónak fel kell vennie a géphez mellékelt szemüveget is. A vállalat azt ígéri, nem csak a natív 3D tartalmakat lehet térhatásban élvezni, az előre telepített Tri-Def Media Player bármilyen filmből, videóból képes 3D-t varázsolni, a Tri-Def Photo Transformer pedig a képeket alakítja át három dimenzióssá.

A különleges képességek mellé erős hardver is dukál. a gép Intel Core i3, Core i5 vagy Core i7 processzorral rendelhető és Radeon HD5730 grafikus vezérlő dolgozik benne, utóbbihoz 1 gigabájt dedikált memória tartozik. A felhasználó válthat a processzorba integrált Intel grafikus mag és a Radeon között, így ha  nincs szüksége nagy videoteljesítményre, jelentősen megnyújthatja az akkus üzemidőt. Memóriából akár 8 gigabájt is rendelhető, a merevlemez mérete pedig 750 gigabájt lehet legfeljebb.

Az Y560d rendelhető SSD-vel is, valamint Blu-ray meghajtóval és természetesen HDMI-csatlakozóval is ellátták. Az extrák között érdemes még megemlíteni a JBL által tervezett, beépített sztereó hangrendszert, az eSATA-csatlakozót és a hatféle formátumot támogató memóriakártya-olvasót. A noteszgép június végétől lesz kapható az üzletekben, legalábbis az Egyesült Államokban, az ára 1199 dollártól indul, ami jelenlegi árfolyamon 270 ezer forintos nettó árat jelent.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 25. 01:49

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.

Aggasztó adatok?

6

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.