:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. június 18. 11:34

Az első Lenovo notesz 3D kijelzővel

Kimondottan otthoni felhasználásra szánt, játékra és szótakoztatásra tervezett noteszt mutatott be a Lenovo. Az IdeaPad Y560d érdekessége a 3D kijelző, amelyhez a szükséges szemüveget is mellékeli a cég.

Piacra dobta első 3D kijelzővel rendelkező noteszgépét a Lenovo. A játékra és multimédiás felhasználásra szánt Y560d kijelzője 15,6 hüveylkes, LED háttérvilágításos, 16:9 képarányú és 3D megjelenítésére alkalmas, az élvezethez persze a felhasználónak fel kell vennie a géphez mellékelt szemüveget is. A vállalat azt ígéri, nem csak a natív 3D tartalmakat lehet térhatásban élvezni, az előre telepített Tri-Def Media Player bármilyen filmből, videóból képes 3D-t varázsolni, a Tri-Def Photo Transformer pedig a képeket alakítja át három dimenzióssá.

A különleges képességek mellé erős hardver is dukál. a gép Intel Core i3, Core i5 vagy Core i7 processzorral rendelhető és Radeon HD5730 grafikus vezérlő dolgozik benne, utóbbihoz 1 gigabájt dedikált memória tartozik. A felhasználó válthat a processzorba integrált Intel grafikus mag és a Radeon között, így ha  nincs szüksége nagy videoteljesítményre, jelentősen megnyújthatja az akkus üzemidőt. Memóriából akár 8 gigabájt is rendelhető, a merevlemez mérete pedig 750 gigabájt lehet legfeljebb.

Az Y560d rendelhető SSD-vel is, valamint Blu-ray meghajtóval és természetesen HDMI-csatlakozóval is ellátták. Az extrák között érdemes még megemlíteni a JBL által tervezett, beépített sztereó hangrendszert, az eSATA-csatlakozót és a hatféle formátumot támogató memóriakártya-olvasót. A noteszgép június végétől lesz kapható az üzletekben, legalábbis az Egyesült Államokban, az ára 1199 dollártól indul, ami jelenlegi árfolyamon 270 ezer forintos nettó árat jelent.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.