HWSW

Internetmegosztás és vezetékes telefonelérés a Vodafone-tól

Új, kis és közepes vállalatoknak szánt irodai termékkel lép piacra a Vodafone Magyarország. A Smart Office lényegében egy speciális, 3G-s routert és a hozzá kapcsolódó szolgáltatást takarja.

A Vodafone április 28-tól vezeti be kínálatába a Smart Office szolgáltatást, melynek része lesz többek közt az a központi egység, mely lényegében nem más, mint egy kisebb irodákat kiszolgáló, négy vezetékes csatlakozóval, és WLAN-rádióval ellátott router. A router sajátossága többek közt, hogy számos, már piacon lévő megoldáshoz hasonlóan képes megosztani a 3G-s mobilinternet-kapcsolatot a csatlakoztatott számítógépek közt, valamint a vezetékes hálózat kiesése esetén automatikusan át tud váltani mobilnetes elérésre (failover).

A Vodafone Smart Office rendszer egy központi egységből (ez a router maga), valamint egy Huawei gyártmányú USB-s modemből áll (alighanem a routert is a Huawei gyártja, jóllehet erre nem tér ki a vállalat által kiadott sajtóközlemény. A rendszerhez RJ11-es csatlakozón keresztül bármilyen vezetékes készülék csatlakoztatható, mely a mobilhálózatot használja hívásindításra és hívásfogadára.

A szolgáltató egyelőre nem árult el részleteket arról, hogy a Smart Office pontosan milyen feltételek mellett vehető majd igénybe, mindössze annyi derül ki a sajtóközleményből, hogy a rendszer "akár havi 2990 forintos előfizetési díjtól" használható. A Vodafone-nak egyébként nem ez az első ilyen szolgáltatása: a 2007-ben bevezetett Office Box hasonló előnyöket nyújt, hasonló rendszerre építve.

A cég weboldalán [1] jelenleg is megtalálható Office Box szolgáltatással ugyanígy több számítógép köthető egy irodai hálózatba vezetékes LAN és WLAN kapcsolattal. A csomaghoz kínált Huawei B970 típusú router egy 3G-s modemet is tartalmaz, vagyis ehhez a készülékhez nem kell külön modemet csatlakoztatni (viszont a router nem tudja a vezetékes internetkapcsolatot megosztani). Az Office Box eszköz bruttó ára 19 980 forint két év hűséggel, a szolgáltatás havidíja pedig bruttó 10 500 forint. Ezért 300 perc belföldi beszélgetést (ezen felül 25 forintos percdíjat), valamint korlátlan mobilinternet-elérést biztosít a Vodafone.

A szolgáltatótól kapott információk szerint az Office Box szolgáltatás a Smart Office bevezetése után is piacon marad.

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] http://www.vodafone.hu/uzleti/szolgaltatasok/mobiliroda/biz_officebox_hu.html
A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/44383/vodafone-smart-office-mobil-iroda-office-box-huawei-3g-mobilinternet-telefon-router.html
Író: Koi Tamás (koi.tamas kukac hwsw.hu)
Dátum: 2010. április 19. 12:16
Rovat: média & telekom