:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. január 27. 13:23

Magyarországon is elrajtolt az SAP új kisvállalati ERP-je

Három évvel az SAP Business One 2007A-t követően megérkezett Magyarországra a német szoftvercég kisvállalatoknak szánt ERP-jének legújabb változata, a Business One 8.8.

Megújult az SAP kisvállalati ERP-je, a Business One. A megújult kezelőfelület mellett a szoftvercég számos fejlesztést eszközölt a 8.8-as verzióba, például teljesen integrálták a felvásárolt Business Objects Crystal Reports üzletiintelligencia-eszközét. Itt debütál a kibővített B1iSN (Business One Integration for SAP NetWeaver) is, mely lehetővé teszi a Business One integrációját az SAP vagy  más szállítók rendszereivel is.

A B1iSN révén a Business One-t használó kisvállalat, például egy beszállító közvetlenül kapcsolódhat a megrendelő által használt SAP Business Suite-hoz, de akár több Business One is kapcsolatot létesíthet egymással. Az SAP számos előre gyártott komponenst biztosít ehhez, de a platform nyílt, fejleszthető, így segítségével a Business One-t más szállító rendszeréhez is lehet integráltni, ha az szükséges.

A Business One 8.8 több mint 70 komplex iparági bővítménnyel, és bővített üzleti folyamatokkal kerül forgalomba, ezek közül Magyarországon a gyártás, a kis- és nagykereskedelem, a szerviz modulok lehetnek a legfontosabbak, mivel ezen szegmensekből kerül ki a több mint 500 hazai ügyfél jelentős része. Az új verzió bővített támogatási felülete automatikus beavatkozásra is képes, mely nemcsak proaktív felügyeletet jelent, hanem a hibaelhárítás felgyorsítását is szolgálja, derül ki a cég közleményéből.

Az SAP azt állítja, a szoftver kódját jelentős részben újraírták, amelynek köszönhetően a teljesítmény érezhetően javult. \"A tesztek szerint, ha például egyszerre hat felhasználó dolgozik az értékesítési és beszerzési felületen, akkor 80 százalékos hatékonyságnövekedésre számíthatnak a 8.8 esetén, az előző verzióhoz képest\" - mondta Balázs Csaba, az SAP Hungary Kft. presales menedzsere. \"Hasonlóan, egy mérlegkimutatás készítése akár 90 százalékkal is felgyorsulhat, míg egy elem listából való kiválasztása 10-20 százalékkal lesz gyorsabb.\"

A szoftvercég az SAP Business One 8.8 megjelenésével változtat termékkibocsátási stratégiáján is. Az eddig régiónként megjelenő verziókat világverziók váltják, így egységes kódszerkezeten történik ezentúl a fejlesztés. Emellett az eddigi három éves kiadási ciklus is felgyorsul és mostantól kezdve két évente várhatók az új változatok.  \"2010 végére célunk, hogy a karbantartási szolgáltatással rendelkező magyar ügyfelek 90 százaléka a két legutóbbi verzióval rendelkezzen. Ebben óriási segítséget fog nyújtani a 8.8.\"- mondta Kézdy Gergely, az SAP Hungary Kft. channel managere, aki a 2004-es piacbevezetés óta felel e termékkörért.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.