Szerző: Koi Tamás

2010. január 22. 16:32

Regionális Apple-iroda nyílt Budapesten

Igaznak bizonyultak a bloggerszférában korábban felreppent pletykák, regionális irodát nyitott Magyarországon az Apple.

A cupertinói székhelyű, itthon korábban csak egy kis disztribútoron keresztül jelen lévő cég brit leányvállalatának szóvivője az IT cafénak megerősítette, hogy a vállalat budapesti kereskedelmi irodája a kelet-európai térség országaiért felel majd. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány ország kereskedelmi tevékenységét irányítják majd hazánkból, a részletekről pedig szokása szerint semmit nem árul el a cég.

A magyarországi iroda megnyitásával kapcsolatos első pletykák akkor keltek szárnyra, amikor különböző fórumokon megjelentek azok az álláshirdetések, melyek az Apple magyarországi irodáiba kerestek munkaerőt különböző pozíciókba. Állítólag októberben jött létre a képviselet, ahol egyelőre hárman dolgoznak, az IT café ugyanakkor úgy tudja, az üzemeltető Apple Hungary Kft.-t tavaly tavasszal jegyezték be. Ha minden álláspályázat sikeresen zárul, nyolc alkalmazottja lehet a hazai cégnek.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az iroda megjelenése bármilyen módon befolyásolja-e az Apple jelenlétét a hazai piacon, vagyis a vállalat több erőforrást csoportosít-e a Macintosh asztali számítógépek, noteszgépek, valamint iPod médialejátszók és iPhone okostelefonok hazai értékesítésére és szervizelésére, valamint a marketingtevékenységre.

Az Apple legutóbb 2008 decemberében erősítette komolyan hazai jelenlétét, akkor elsősorban a korábban botrányosan rossz szervizháttéren, valamint a lokalizáción javított a vállalat. A cég 2008-ban iPhone okostelefonjaival is megjelent a hazai piacon, úgy tudjuk ugyanakkor, hogy az Apple a termékbevezetést, az árképzést és a teljes logisztikai folyamatot nem helyi szinten vezényelte, hanem elsősorban a T-Mobile anyacégével, a Deutsche Telekommal tárgyalt, valamint tárgyal most is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról