Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Saját felhőket segít építeni a Unisys

Bizó Dániel, 2009. november 03. 15:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Unisys hétfőn egy olyan csomagot jelentett be, mellyel lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy saját belső felhőt építsenek. A lépést leginkább az ügyfelek bizalmatlansága magyarázza, mely megteremtette az igényt a privát cloudok iránt.

A Unisys piaci felmérései alapján a vállalati ügyfelek közel háromnegyedének a biztonság, vagyis annak hiánya a legnagyobb aggálya az olyan publikus felhőkkel kapcsolatban, mint amilyen az Amazon Web Services. A többi kifogás közé tartozik, hogy a felhasználók kételkednek ezeknek a cloudoknak a műszaki képességeiben, mint például a megbízhatóság vagy rendelkezésre állás, vagy az integrációs lehetőségekben.

A Secure Private Cloud Solution nevet elnyerő megoldás a Unisys Secure Cloud Solutionjét követi, mely egy Unisys által hosztolt osztott felhő, melyhez ügyfelei férhetnek hozzá. A jövőben a cég azon is dolgozik majd, hogy a két felhőt kombinálni lehessen, annak függvényében, milyen igényei vannak az ügyfélnek, például saját belső vagy hatósági előírása van arról, hogy bizonyos folyamatoknak és adatoknak a cég saját gépein és telephelyein kell maradniuk, míg más, kevésbé kritikus alkalmazások kimozgathatóak egy külső felhőbe.

A cég privát felhős megoldása ugyanazokat a virtualizációs és menedzsment-eszközöket alkalmazza, és nagyjából 50 ezer dolláros indulási költséggel bír (szerver, szoftverek, szolgáltatások), ami a felhő kontrollerének bevezetését fedi. Ezt követően a cég saját infrastruktúráján múlik, mennyi további költség igényel, hogy felhősíteni lehessen. A Unisys természetesen támogatja a heterogén környezeteket is, az áttéréshez pedig konzultációt is képes biztosítani a cég, beleértve az infrastruktúra felmérését, a felhő megtervezését, konfigurálást és az alkalmazások migrálását.

A decembertől hozzáférhető csomag mellett az Unisys hosztolt felhőjében is fejlesztéseket jelentett be. A felhő immár katasztrófatűrővé vált egy új előfizetési opció keretén belül, amit a Unisys földrajzilag szétosztott adatközpontjai biztosítanak. Ez elérhető olyan ügyfeleknek is, melyek védeni kívánt rendszereiket nem a felhőben üzemeltetik. Ezen túlmenően a felhőben támogatott SaaS opciók közé bekerült a Microsoft, az Oracle és az IBM több szoftverei is.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.