:

Szerző: Bizó Dániel

2009. november 3. 15:30

Saját felhőket segít építeni a Unisys

A Unisys hétfőn egy olyan csomagot jelentett be, mellyel lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy saját belső felhőt építsenek. A lépést leginkább az ügyfelek bizalmatlansága magyarázza, mely megteremtette az igényt a privát cloudok iránt.

A Unisys piaci felmérései alapján a vállalati ügyfelek közel háromnegyedének a biztonság, vagyis annak hiánya a legnagyobb aggálya az olyan publikus felhőkkel kapcsolatban, mint amilyen az Amazon Web Services. A többi kifogás közé tartozik, hogy a felhasználók kételkednek ezeknek a cloudoknak a műszaki képességeiben, mint például a megbízhatóság vagy rendelkezésre állás, vagy az integrációs lehetőségekben.

A Secure Private Cloud Solution nevet elnyerő megoldás a Unisys Secure Cloud Solutionjét követi, mely egy Unisys által hosztolt osztott felhő, melyhez ügyfelei férhetnek hozzá. A jövőben a cég azon is dolgozik majd, hogy a két felhőt kombinálni lehessen, annak függvényében, milyen igényei vannak az ügyfélnek, például saját belső vagy hatósági előírása van arról, hogy bizonyos folyamatoknak és adatoknak a cég saját gépein és telephelyein kell maradniuk, míg más, kevésbé kritikus alkalmazások kimozgathatóak egy külső felhőbe.

A cég privát felhős megoldása ugyanazokat a virtualizációs és menedzsment-eszközöket alkalmazza, és nagyjából 50 ezer dolláros indulási költséggel bír (szerver, szoftverek, szolgáltatások), ami a felhő kontrollerének bevezetését fedi. Ezt követően a cég saját infrastruktúráján múlik, mennyi további költség igényel, hogy felhősíteni lehessen. A Unisys természetesen támogatja a heterogén környezeteket is, az áttéréshez pedig konzultációt is képes biztosítani a cég, beleértve az infrastruktúra felmérését, a felhő megtervezését, konfigurálást és az alkalmazások migrálását.

A decembertől hozzáférhető csomag mellett az Unisys hosztolt felhőjében is fejlesztéseket jelentett be. A felhő immár katasztrófatűrővé vált egy új előfizetési opció keretén belül, amit a Unisys földrajzilag szétosztott adatközpontjai biztosítanak. Ez elérhető olyan ügyfeleknek is, melyek védeni kívánt rendszereiket nem a felhőben üzemeltetik. Ezen túlmenően a felhőben támogatott SaaS opciók közé bekerült a Microsoft, az Oracle és az IBM több szoftverei is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.