Szerző: Bodnár Ádám

2009. október 21. 14:06

Jövőre itthon is elindulhat az SAP nemzetközi felsőoktatási programja

Magyarországon is elindulhat az SAP nemzetközi felsőoktatási programja, a University Alliance Program, az erről szóló szándéknyilatkozatot tegnap írta alá a német szoftvercég és négy hazai egyetem képvielője.

Az University Alliance Program (UAP) keretében a felsőoktatási intézmények a legújabb SAP-rendszereket vehetik igénybe oktatás céljából, nemzetközi szintű tananyaghoz jutnak, és a szoftvercég képzi ki a tanárokat is. A hallgatók a program egyik elemeként nemzetközileg elfogadott oklevelet is szerezhetnek, a TERP10 igazolás lényegében az alapfokú SAP-ismeretek meglétét igazolja, s sokszor további specifikus tanfolyamokon való részvétel feltétele is egyben.

A UAP-ban résztvevő hallgatók, tanárok, intézmények a világ minden tájáról kapcsolatba léphetnek egymással, az SAP partnerhálózatával, a szoftvercég belső szakértőivel és közel 90 ezer ügyfelével. A hallgatók feltölthetik önéletrajzukat a nemzetközi portálra, amely az álláskeresést is segítheti: adatbázisból az SAP-t használó cégek kiválaszthatják leendő, az üzleti szoftvereiket már alapjaiban ismerő kollégájukat. A több mint eyer magyar SAP-ügyfél is hozzáférhet a képzés résztvevőinek önéletrajzához, amennyiben az a portálon rendelkezésre áll.

Az SAP-rendszereket alkalmazásszolgáltatás keretében tudják használni az intézmények, azaz nem szükséges saját rendszereket vásárolniuk, telepíteniük és üzemeltetniük, két németországi (müncheni és magdeburgi) szolgáltatóközpont biztosítja a folyamatos működést. A felsőoktatási intézmények a statisztikák szerint leginkább az SAP vállalatirányítási rendszerét, az üzleti intelligencia megoldásokat, valamint az SAP Netweaver platform alkalmazást veszik igénybe.

Világszerte 900 felsőoktatási intézmény vesz részt az UAP programban, az Európát is tömörítő EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) jelenleg 345, amely közel 3 ezer oktatót és több mint 70 ezer hallgatót jelent. Magyarországon a BME, az ELTE, a Széchenyi István Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem tervezi a csatlakozást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról