Szerző: Koi Tamás

2009. október 6. 18:24

Olcsóbb tarifacsomagra válthatnak a Pannon előfizetői

Új, a hazai mobil távközlési piacon mindeddig egyedülálló lehetőséget kínál mobilinternet-előfizetőinek a Pannon. A cég egy éven keresztül lehetőséget ad ügyfeleinek arra, hogy - hasonló kategórián belül maradva - kedvezményesebb havidíjú csomagot válasszanak, újabb hűségidő vállalása nélkül.

A Pannon \"Díjcsökkentő Garanciának\" nevezett kedvezményével az önálló tarifacsomagként, vagy kiegészítő szolgáltatáscsomagként igényelt internetszolgáltatások havidíja csökkenthető bizonyos feltételekkel. A hazai szolgáltatási piacot évek óta jellemzi, hogy az operátorok hűségszerződésekkel kötik magukhoz az ügyfeleket, ami a díjcsomagok által nyújtott szolgáltatások (letöltési korlát stb.) mellett értelemszerűen a havidíjakat is bebetonozza.

Ez utóbbi korlátot töri fel a Pannon azzal, hogy október elsejétől egy éven keresztül lehetőséget ad a hűségnyilatkozatot vállalt ügyfeleknek arra, hogy a már meglévő díjcsomagjuk helyett egy \"hasonló\" feltételekkel kínált, de kedvezőbb árú konstrukcióra térjenek át, újabb kötöttségek vállalása nélkül. Ez a lehetőség eddig egyik szolgáltatónál sem volt adott, az ügyfelek az esetek többségében csak jelentős kötbér felszámítása mellett léphettek ki a béklyók közül.

A lehetőség valójában két díjcsomagnál, a piacról február 2-án kivezetett, majd júniusban egy hónapig újra bevezetett Pannon Internet Éjjel-Nappal, illetve a Pannon Mobil Internet 5 GB csomagnál adott. Azok az ügyfelek, akik korábban hűségidőt vállaltak ezekre a tarifacsomagokra, vagy kiegészítő szolgáltatásokra, most szabadon átválthatnak a szeptember 1-től igényelhető, \"korlátlan\" letöltési keretet kínáló Pannon Internet Éjjel-Nappal Flexi konstrukcióra, így kedvezőbb áron, havonta 6240 forint helyett 5490 forintért használhatják lényegében ugyanazt a csomagot.

A tarifacsomag-váltás nem automatikus, az ügyfeleknek valamelyik Pannon értékesítési ponton kell kérniük a díjcsomag módosítását. A cég a változtatás végrehajtását a következő számlázási ciklus kezdetével vállalja.

A bizonyos feltételek teljesülése mellett korlátlan adatforgalmat nyújtó csomag szerepeltetése a kínálatban aligha véletlen, akárcsak az, hogy a cég erre próbálja átterelni korábbi, korlátos konstrukciójának felhasználóit: a Pannon bár a 3G-s mobilnettel lefedett települések számát tekintve az első a hazai szolgáltatók rangsorában, a három operátor közül valójában ennek a cégnek az ügyfelei használják a legkevesebbet a mobilinternetet. A cég a Nemzeti Hírközlési Hatóság augusztusi mobilinternet-gyorsjelentése szerint az aktív előfizetések arányát tekintve 24,45 százalékkal az utolsó a magyar piacon, akárcsak az adatforgalom alapján számolt részesedését nézve. Augusztusban egy Pannon-előfizető átlagosan 1,45 gigabájtnyi adatot forgalmazott.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról