Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Már megvásárolható a Lenovo ION-alapú nettopja

Bányai György, 2009. szeptember 28. 11:57
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Lenovo elsőként jelentett be ION platformra épülő netbookot, és a nettopok előállítói között sincs nagy lemaradásban, mostantól megvásárolható az IdeaCentre Q110. A parányi asztali gép burkolata kerekded és igen stílusos.

A 399 dollárért megvásárolható IdeaCentre Q110 az ION-Atom együttest alkalmazza, a divatos dobozban emellett 2 gigabájt DDR2 memóriát, 250 gigabájtos (vélhetően 2,5 hüvelykes) merevlemezt, valamint utóbbira előtelepített Windows Vista Home Premium operációs rendszert találunk. A nettopos világban erősnek mondható grafikai teljesítményt és az 1080p-felbontású videókat külső megjelenítőre HDMI-csatlakozón keresztül is átvihetjük, a Q110 ideális otthoni médiacenter, bár optikai meghajtót nem tartalmaz.

A fekete vagy törtfehér, de mind a két esetben fényes burkolaton kék LED tájékoztat a gép bekapcsolt állapotáról, illetve a merevlemez aktivitásáról. Az igen vékony, 17,7 milliméteres nettop nem csak a mellékelt talpra szerelhető fel, hanem a monitor hátuljára is felcsavarozható, az IdeaCentre Q110 a VESA Mount (Flat Display Mounting Interfaceként is ismert) csatlakozószabvány szerint - mely egységesíti a fali konzolok és a monitorok csavarlyukainak helyét - rögzíthető a megjelenítő hátoldalára is.

A gépnek létezik egy alacsonyabb árú, 249 dolláros változata is, az IdeaCentre Q100-ban az NVIDIA ION helyét SIS Mirage grafikus alrendszer foglalja el, az előtelepített operációs rendszer pedig a Windows XP otthoni változata. Bár az Atom N230 processzor változatlan, a spórolós modellben csak 1 gigabájt memóriából és 160 gigabájtos merevlemezből dolgozik.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.