Szerző: HWSW

2009. szeptember 28. 00:41

HP szerverek Red Hat Enterprise Linuxszal

A Red Hat Enterprise Linux a HP által kínált iparági szabványos ProLianteken, a HP BladeSystem blade szervereken, valamint az üzleti kritikus környezetbe szánt Integrity rendszereken egyaránt minősített, támogatott operációs rendszer.

A Red Hat és a HP között évekre visszamenő partneri kapcsolat van, amely közös fejlesztéseket és marketing-akciókat egyaránt magában foglal. A Red Hat Enterprise Linux a HP által kínált iparági szabványos ProLianteken, a HP BladeSystem blade szervereken, valamint az üzleti kritikus környezetbe szánt Integrity rendszereken egyaránt minősített, támogatott operációs rendszer.

A Red Hat szeptemberben dobta piacra a Red Hat Enterprise Linux 5.4-et, amely elsőként tartalmazza a KVM (Kernel-based Virtual Machine) virtualizációs technológiát. A KVM az operációs rendszer kernelébe integrált hypervisor, amely a Red Hat Enterprise Linux stabilitásából, biztonságából, skálázhatóságából, hardver- és szoftvertámogatásából egyaránt profitál. A KVM az Intel és az AMD által fejlesztett hardveres virtualizációs támogatásra alapozva a lehető legkevesebb erőforrást igényli, ezáltal javítja a virtualizált környezetek teljesítményét.

\"\" A KVM hypervisor olyan képességekkel rendelkezik, mint az I/O-virtualizációt lehetővé tévő nagyteljesítményű VirtIO driverek, a memóriakapacitás kihasználtságának hatékonyságát fokozó memóriamegosztás (memory page sharing), vagy a hypervisortól független felügyeletet lehetővé tévő Libvirt/CIM menedzsmentinterfész.

Az Integrity platformon futó Red Hat Enterprise Linux bármekkora méretű szervezet üzleti kritikus folyamatait ki tudja szolgálni. Egy ilyen rendszer skálázhatósága és vitán felül álló megbízhatósága miatt bevethető vállalati alkalmazások vagy adatbázisok alatt, konszolidációs platformként, illetve akár nagy teljesítményű és megbízhatóságú fürtök is építhetők belőle. A Red Hat Enterprise Linux használatáról Integrity szervereken további információ a HP oldalán olvasható.

A HP szerverei régóta megvásárolhatók Red Hat Enterprise Linuxszal. A cég jelentős linuxos kompetenciára tett szert, ennek köszönhetően szolgáltatásokat és támogatást is nyújt az operációs rendszerhez. A HP-szerverrel együtt megvásárolt Red Hat Enterprise Linuxhoz igénybe vehető telepítési és használati támogatás, telefonos segítség, a cég hozzáférést biztosít technikai dokumentációhoz, problémák esetén akár távoli hozzáféréssel segít azok feltárásában és elhárításában, igény szerint akár napi 24 órában, az év 365 napján.

\"\"A HP kompetenciáját jól mutatja, hogy az első- és másodvonalas támogatást házon belül végzi a Red Hat Enterprise Linuxhoz és csak a harmadik szintű mérnöki segítséghez kell a Red Hat szakembereit bevonnia, ami azt jelenti, hogy a felmerülő problémák jelentős többségét házon belül képes megoldani a HP. A cég legeljebb 2 órás válaszidőt vállal, vagyis a probléma bejelentésétől számítva 2 órán belül biztosan felveszi a kapcsolatot az ügyféllel, de természetesen ennél szorosabb határidejű támogatási szolgáltatás megkötésére is van lehetőség.

[Készült a HP megbízásából]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról