Szerző: Bizó Dániel

2009. június 30. 15:45

Kína betiltotta a farmolást

Azonnali hatállyal betiltotta a gold farmingot a kínai kormány, miután illegálisnak nyilvánította a virtuális pénzek valódi valutáért történő kereskedését. Tekintve, hogy a kínai farmerek dominálják a virtuális világok pénzpiacait, a lépés hatalmas hatással lehet a World of Warcraft és társainak gazdaságára.

HIRDETÉS

Kína kulturális minisztériuma és gazdasági tárcája közös közleményben hozta nyilvánosságra a lépést, melynek indoklásául a reálgazdaság és pénzügyi rendszer védelmét jelölte meg. A virtuális kereskedelem továbbra is legális marad, ugyanakkor a virtuális és valódi gazdaságok közti átjárást Kína nemkívánatosnak nyilvánította. A virtuális pénzt, melyet bizonyos átváltási árfolyamon valódi pénzzé konvertálnak, a jövőben kizárólag a kibocsátója által biztosított virtuális javak és szolgáltatások kereskedelméhez lehet felhasználni, vagyis úgy tűnik, a világok közti átjárás sem marad legális.

Becslések szerint a farmerek 80-85 százaléka található Kínában, több százezer embernek adva munkát, akik évente több százmillió dollár forgalmat generálnak valódi pénzben. Az aktivitás ráadásul rendkívül gyorsan, évi 20 százalék körül növekszik -- hivatkoznak a médiára maguk a minisztériumok, melyek hangsúlyozzák, hogy Kína rendelkezik a legnagyobb online népességgel, melynek nagysága megközelíti a 300 millió netezőt. Kína úgy látja, a farmolás az illegális szerencsejáték, kereskedelem és pénzmosás melegágya.

A jövőben törvénysértőnek számít majd virtuális pénzzel szerencsejátékot űzni, és kiskorúak nem vásárolhatnak virtuális pénzt. Kínában a legnépszerűbb kibocsátó a Tencent.com, mely mintegy 220 millió regisztrált felhasználóval bír, üdvözölte a kormányzati lépést, és korábban is ellenezte a virtuális pénzzel történő kereskedelmet. A jövőben természetesen továbbra is lehetőség nyílik virtuális pénz és javak vásárlására kemény valuta ellenében, de kizárólag a pénz kibocsátójától, vagyis a virtuális világ üzemeltetőjétől.

A virtuális pénzek leginkább az MMORPG-kben, vagyis a tömeges online szerepjátékokban népszerűek, mint amilyen a World of Warcraft vagy az EVE Online.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:34

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.